Connect with us

Dünya Gündemi

İTALYA’DA UMUT VERİCİ GELİŞMELER…

Yeni tip Koronavirüs’ün yol açtığı Covid-19 hastalığı sebepli can kayıplarında dünyada birinci sırada yer alan İtalya’da günlük ölüm sayısı 5 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşen 525 vefatla son iki haftanın (19 Mart’tan bu beriki) en düşük seviyesine geriledi. Sevindirici gelişme sonrasında İtalya Hükümeti virüsle mücadelede ikinci aşamaya geçeceğini duyurdu.

 

ŞİMDİYE KADAR 21 BİN 815 KİŞİ İYİLEŞTİ
10 Mart’tan bu yana sıkı karantina tedbirlerinin uygulandığı İtalya’daki güncel Covid-19 kaynakla ölüm sayısı dünkü 525’le birlikte 15 bin 887’ye yükseldi. Ülkede şimdiye kadar ölenler dahil toplamda 128 bin 948 kişiye virüs bulaştı ve bunların 21 bin 815’i iyileşti.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte

“ALDIĞIMIZ SONUÇLARA GÖRE İYİ YOLDAYIZ”
Vatandaşlarından evde kalmaya devam etmelerini isteyen İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, karantinanın ne zaman biteceği konusunda kesin tarih veremeyeceğini belirterek “Bilim kuruluyla göstergeleri inceliyoruz. Acil bir durumla mücadele ediyoruz, buna yanıtımız mükemmel olmayabilir ancak elimizden gelenin en iyisini yaptık. Tedbirlerimizin geçerliliği, Dünya Sağlık Örgütü’nce da tanınıyor ve aldığımız sonuçlar iyi yolda olduğumuzu ortaya koyuyor.” dedi.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza

İKİNCİ AŞAMADA 5 PRENSİBE UYULACAK
İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza ise virüsle mücadelede ‘ikinci aşamadan” söz ederek şunları söyledi: “Önümüzde zorlu aylar var. Görevimiz virüsle birlikte yaşayacak koşulları oluşturmak.” İkinci aşamada karantina koşullarının hafifleyeceğini ancak normal yaşama tam olarak dönülmeyeceğini kaydeden Speranza, bu süreçte “sosyal mesafe uygulamalarının korunması; kişisel korunma için maske kullanımı; yerel sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi; test uygulamalarının genişletilmesi; enfekte kişilerin takibi için akıllı telefon uygulamalarının kullanılması” diye sıraladığı 5 prensibe uyulacağını vurguladı.

İTALYA’DAKİ ÖLÜM SAYILARI

İTALYA’DA VAKA SAYILARI

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir