Connect with us

Dünya Gündemi

IMF BAŞKANI GEORGIEVA: “DÜNYA EKONOMİSİ DURMA NOKTASINDA”

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva video konferansla katıldığı Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) basın toplantısında “Hiçbir zaman dünya ekonomisinin böylesine durma noktasına geldiğine tanıklık etmedik.” dedi. 

“ŞİMDİYE KADAR 90’I AŞKIN ÜLKE YARDIM TALEP ETTİ”
IMF’nin 1 trilyon dolarlık finansal kapasitesini Koronavirüs’ten etkilenen ülkeler için kullanmaya hazır olduğunu belirten Georgieva, şimdiye kadar 90’dan fazla ülkenin IMF’den yardım talep ettiğini açıkladı.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva

“’2008 MALİ KRİZİNDEN ÇOK DAHA KÖTÜ”
“Ekonomileri yükselme ve gelişme sürecindekilerin” Koronavirüs’e karşı “en savunmasız”  ülkeler” olduğunu vurgulayan Georgieva, “Acil finansman desteği konusunda şimdiye kadar asla böylesine artan bir taleple karşılaşmadık. 2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu. IMF’nin tarihinde hiçbir zaman dünya ekonomisinin böylesine durma noktasına geldiğine tanıklık etmedik.” diye konuştu.

 

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus

“BU BİR SAĞLIK KRİZİNDEN ÇOK DAHA ÖTESİ”
Dünya genelindeki teyitli Covid-19 vaka sayısının 1 milyonu, hayatını kaybedenlerin sayısının da 50 bini geçtiğini anımsatan Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus ise şunları söyledi: “Ancak bunun bir sağlık krizinden çok daha ötesi olduğunu biliyoruz. Hepimiz pandeminin derin sosyal ve ekonomik sonuçlarının farkındayız.”

 

 

“DSÖ; IMF VE DÜNYA BANKASI’YLA İŞ BİRLİĞİ YÜRÜTÜYOR”
Ghebreyesus, bazı ülke halklarının geçimini sağlamaları ve ekonomik çöküşten kurtulmaları için borçlarının hafifletilmesinin şart olduğunu, IMF ve Dünya Bankası’yla bu çerçevede iş birliği yürüttüklerini dile getirdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir