Connect with us

Dünya Gündemi

AVRUPA BİRLİĞİ’NDE “KARA GÜN MADDESİ” DEVREDE

Küresel salgına dönüşen yeni tip Koronavirüs’ün yol açtığı Covid-19 hastalığı büyük küçük demeden bütün ekonomileri derinden sarsıyor. Avrupa Birliği (AB) üyeleri de zorda. AB’nin yürütme organı Avrupa Komisyonu “İstikrar ve Büyüme Paktı” çerçevesindeki “genel istisna maddesine” işlerlik kazandırmak için ilk defa 20 Mart 2020 tarihinde bir öneri sundu. Covid-19’a karşı alınacak acil bütçe önlemlerinin artırılmasını amaçlayan öneri Avro Bölgesi’nde bir ilkti.

AVRUPA KOMİSYONU, MALİ KURALLARIN GEVŞETİLMESİNİ ÖNERDİ
Komisyon; ekonomide önemli boyutta bir küçülme meydana gelmesi halinde “ülkelerin mali durumlarına bakılmaksızın mali kuralların gevşetilmesini ve ulusal hükümetlerin ekonomilerine ihtiyaçları kadar para enjekte edilmesini” istedi. Böylelikle ülkelerin, “Covid-19 pandemisi sırasında tıbbi tedavi ve nüfusun sınırlar içinde tutulması için” ihtiyaç duydukları bütçe harcamalarına ek ödenek ayırabilmelerinin önü açıldı.

AB MALİYE BAKANLARINA GÖRE İSTİSNA MADDESİ İÇİN ŞARTLAR OLUŞTU
Komisyonun öneri getirdiği söz konusu bütçe maddesi AB Konseyi’nin resmi onayıyla yürürlüğe girebiliyor. AB Maliye Bakanları 23 Mart’taki toplantıda “İstikrar ve Büyüme Paktı’nın genel istisna maddesinin devreye sokulması için” gerekli şartların oluştuğu yönünde karar aldı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen

 

ACİL TIBBİ TEÇHİZAT İÇİN ORTAK DEPO OLUŞTURULDU
Avrupa Komisyonu, AB ülkelerinin Covid-19’la mücadele sürecinde solunum cihazları, koruyucu maske ve diğer gerekli materyalleri depolama sistemi oluşturulmasını kararlaştırdı.
Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, ‘bugüne kadarki ilk ortak acil tıbbi teçhizat stokuyla AB dayanışmasını harekete geçirdiklerini’ belirtti.

 

 

MALZEMELERİ ACİL MÜDAHALE KOORDİNASYON MERKEZİ DAĞITIYOR
Kararda, finansmanının yüzde 90’ı komisyon tarafından sağlanacak stoka bir veya birden fazla üye devletin ev sahipliği yapacağı; Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin (Emergency Response Coordination Center) de ihtiyaç duyulan ülkelere malzeme dağıtılmasından sorumlu olacağı belirtildi.

GEREKTİĞİNDE AVRUPA İSTİKRAR MEKANİZMASI DA DEVREYE GİRECEK
Bu arada Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) da 410 milyar Avro’luk güce sahip. Gerektiğinde bu fon aktifleşebilecek. ESM’nin ‘Corona tahvilleri’ basması da gündemde. Öte yandan Avrupa Komisyonu’nun önümüzdeki dönemde, Covid-19’un olumsuz sosyo-ekonomik sonuçlarını hafifletmek düşüncesiyle 10 yıl kadar önce kurulan ESM benzeri yeni bir geçici enstrüman oluşturabileceği de ifade ediliyor. Komisyon için ESM hayatiyet arz ediyor. Onun desteğiyle kriz içindeki üyelere aktarılacak borçları finanse edebileceği 60 milyar Avro’luk bir fon kurabildi.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Elden

    14 Nisan 2020 at 08:29

    İyi Çalışmalar
    Web sitenizi (kobiyasam.com.tr) detaylıca incelediğimizde , internet sitenizin Google aramalarında ilk sıralarda belirmesine mani olan bazı hatalar olduğunu belirledik.
    Ayrıca firmanızın online prestijini olumsuz etkileyebilecek yeni ve etkileyici olmayan bir dizayna sahip olduğunu gördük.

    Arzu ederseniz siteniz hakkında Google aramalarında ilk sayfada belirmesini engelleyen sorunları ÜCRETSİZ bir rapor halinde sizlere sunabiliriz.
    Bununla birlikte arzu ederseniz firmanızı daha doğru şekilde ifade edebilecek tasarımlar önerebiliriz. Salgın hastalıktan dolayı durgunluğa giren şu günleri fırsata çevirebilirsiniz.

    Bilgi almak için telefon üzerinden veya websitemiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
    Telefon: 0850 473 7408
    Whats app: 0543 784 7160
    Mail Adresi: [email protected]
    İnternet Adresi: https://web-tasarimci.com/

    • Emre Torun

      19 Nisan 2020 at 18:39

      Merhaba,
      pazartesi sizleri arayacağım.
      Şefik Söylemezoğlu
      Cebim 0542 5018055

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir