Connect with us

Politik - Analiz

“GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDANIN ÜRETİLMESİ BİRİNCİ ÖNCELİK OLACAK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, küresel salgına dönüşen yeni tip Koronavirüs’ün (Covid-19) sebep olduğu hastalık sürecinde yaşanan ekonomik ve sosyal kriz ortamında gıda güvenliği ve gıdanın üretilmesi konusunun birinci öncelik haline geldiğini söyledi.

 

“KÜRESEL SİLAH VE İLAÇ FİRMALARI ELLERİNİ KIPIRDATMIYORLAR”
FOX TV’deki İsmail Küçükkaya’yla Çalar Saat Programı’na katılan İYİ Parti Lideri Akşener, “dünyanın bir süre kendi içine döneceğini” belirterek, şunları dile getirdi: “Burada en stratejik alan gıdaya erişim olacak. Gıda güvenliği ve gıdanın üretilmesi birinci öncelik olacak. Bizim buğday stokumuz var mıydı? Bugüne kadar ağırlıklı olarak ithal yapıyorduk. Hemen şimdi tarıma yönelik üretim merkezli bir ekonomik üretim programı yapılması lazım. Bu borçların ötelenmesi artı sıfır faizle yeniden yapılanması lazım. Silah ve ilaç şirketleri dikkat ederseniz hepsi küresel ama bu salgına yönelik ellerini kıpırdatmıyorlar. Belki bundan sonra BM’nin yeni paradigmalara yönelik tanzimi gerekecek. Birinci öncelik kendi kendine yetme olacak. Bunun birinci önceliği de tarım olmalı.”

“DERHAL SINIRLARI KAPATIRDIK, MUTLAKA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDERDİK”
AK Parti iktidarının Covid-19’la mücadele kapsamındaki tedbir paketlerini ve uygulamaları eleştiren Akşener, “Bugün iktidarda siz olsaydınız bu süreçte alacağınız en önemli tedbir ne olurdu?” sorusunu şöyle cevapladı: “Derhal sınırları kapatırdık. Mutlaka sokağa çıkma yasağı ilan ederdik. O dönemde de insanımızın ekonomik olarak yanında olurduk.”

Meral Akşener-İYİ Parti Genel Başkanı

“ERDOĞAN’A ÖNERİM: O KATAR UÇAĞINI HEMEN BAĞIŞLASIN”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü kabine toplantısı sonrasında “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” sloganıyla başlattıklarını duyurduğu “Milli Dayanışma” adlı yardım kampanyasına da tepki gösteren Akşener, “Müteahhitlere bu sene (geçiş ve hasta garantili projeler için) ödenecek para aşağı yukarı 21 milyar lira. Hiç değilse 3 ay bu insanlara devletimiz para ödemesin. Erdoğan’a önerim maaş yetmez, o Katar uçağını hemen bağışlasın.” dedi.

“EYT’LİLER YEVMİYE İLE ÇALIŞIYORLARDI, ŞİMDİ NE YİYİP İÇECEKLER?”

İstanbul ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının Covid-19 kapsamındaki yardım kampanyalarına 3’er emekli maaşını bağışladığını açıklayan Akşener, “İBAN ve kredi çıktı. O krediyi ben ilçeleri gezerken o gün siftah yapmamış pek çok dükkânla karşılaştım. Tamam kredi veriyorsunuz, iyi bir şey itirazım yok ama nasıl ödeyecekler? Bu insanlar açıldığı zaman nasıl o çarkı döndürecek? Dolayısıyla bir arkadaşım aradı, küçük bir işletmesi var, bugün burada olacağımı bildiği için ‘orada söyle’ dedi. ‘Çalışanlarımın maaşını ödeyebilmek için kredi çekiyorum’ dedi. Şahıs başına ihtiyacı olanlara 500 lira verilmesi; emeklilerin hepsinin beraber muhtaç aylıkların dahi 1500 lira olması gerektiğini söylemiştik. Onları çekti ama diğerleri eksik kaldı. İlk paket açıklandığı zaman biz Amerika’daki sistemi önerdik. ‘İster adına bono ister kupon deyin ama bir nakit yardımın geri ödemesiz bu insanlara verilmesi lazım’ dedik. EYT’lileri (emeklilikte yaşa takılanlar) ben burada da anlatmıştım. Bu insanlar işten çıkarıldıkları için zorunlu emekli olmuşlar. Yevmiye ile çalışıyorlardı, şimdi ne yiyip içecekler?” diye konuştu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir