Connect with us

Finans & Ekonomi

NE BÜROKRATIN NE DE AKP’Lİ SEÇMENİN ALKIŞ TUTACAK HALİ KALMADI…

 

Erdoğan: “O kadar müjdeler verdik alkış yok…”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 anlaşmanın imzalandığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti sonrası Beştepe’de gerçekleşen kabine toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Toplantının sonundaki alkışın seviyesinden memnun olmayan Erdoğan, tepkisini “O kadar müjdeler verdik, alkış yok” ifadesiyle dile getirdi. Mesajı alan toplantıya katılan bakan ve bürokratlar Erdoğan’ı daha güçlü alkışladı.

KDV’NİN YÜZDE 1’İ İNMESİ OLUMLU AMA YETERLİ DEĞİL…
Astronomik elektrik zamlarıyla adeta beli bükülen vatandaşların indirim umutları Erdoğan’ın toplantıda bu konuya hiç değinmemesiyle yine boşa çıktı. İktidar, artık AKP yönetiminin bile kabul ettiği ekonomik krize çare bulamıyor. Çözümsüzlüğe gösterilen tepkiler her geçen gün çoğalıyor. Gıdadaki KDV oranının yüzde 8’den 1’e indirilmesi olumlu ancak cılız bir adam olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra temel tarım girdileri fiyatlarının da düşürülmesi gerektiği belirtiliyor. Aksi halde bahar aylarından itibaren başlayacak tarımsal sulamanın elektrik maliyetini artıracağına, bunun da tarımsal ürün fiyatlarına yansıyacağına dikkat çekiliyor.

CİDDİ REKOLTE DÜŞÜŞÜ MEYDANA GELEBİLİR
Öte yandan verimliliği yüzde 100 artıran gübre fiyatlarındaki yüzde 300’lük artış da çiftçiyi bir hayli zora sokuyor. Gübre kullanımından vazgeçilmesinin rekolteyi ciddi miktarda azaltacağına işaret ediliyor.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir