Connect with us

Politik - Analiz

“2018’DE GÜL ORTAK ADAY YAPILSAYDI ÇOK RAHAT KAZANIRDI”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’deki özel röportaj programında 2018 yılında muhalefetin son ana kadar Abdullah Gül’ü ortak aday gösterme niyetinde olduğunu ancak ani oluşan görüş ayrılıkları yüzünden vazgeçildiğini açıkladı. Gül’ün aday gösterilseydi kesinlikle seçimi kazanacağına inandığını belirten Babacan, muhalefetteki ayrışmanın Türkiye’ye 5 yıl kaybettirdiğini söyledi.

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş moderatörlüğündeki özel röportaj programında gazeteciler İpek Özbey, İsmail Saymaz ve Özlem Gürses’in sorularını cevaplandırdı.

“İLKE VE DEĞERLERİMİZİ KABUL EDEN VE YAŞAYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”
Siyasi gelişmelere ilişkin açık ve net konuşan Ali Babacan; partisine milletvekili, belediye başkanı ve belediye meclis üyesi kategorilerinde katılım konusunda şu anda açık kapı politikası güttüklerini; ilke ve değerlerini kabul eden ve yaşayan herkese kapılarının açık olduğunu dile getirdi.

“GÜL’ÜN ADAY YAPILMAMASI TÜRKİYE’YE 5 YIL KAYBETTİRDİ”
2018 Haziran seçimlerinde muhalefetin ortak aday gösterme çabalarının tam da göbeğinde yer aldığını kaydeden Babacan, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ortak aday gösterilmesi durumunda evet dediğini, Gül ismi üzerindeki mutabakatın son günlere kadar sürdüğünü ancak son anda farklı görüşlerin ortaya çıktığını belirtti. “Gül muhalefetin ortak adayı olsa seçimi kazanır mıydı?” sorusuna “Rahatlıkla kazanabilirdi.” cevabını veren Babacan, beliren görüş ayrılığının Türkiye’ye 5 yıl kaybettirdiğini ifade etti.

“AB İHALE SİSTEMİNİ VE MALİ KURALI KABUL ETTİREMEDİM”
AK Parti hükümetlerinde görev yaptığı dönemdeki icraatlarını anlatan Babacan, Avrupa Birliği (AB) kamu ihale sistemini ve mali kural anlayışını çok ısrarcı olmasına rağmen kabul ettiremediğini söyledi. Babacan, en yakın seçimde gerçekleşebilecek olası yönetim değişikliği sonrasında hem iç hem de dış kaynaklı Türkiye’de çok ciddi sermaye hareketliğini yaşanacağını kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir