Connect with us

Reel Sektör

COVID-19’LA MÜCADELE İÇİN MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI

Bugün yapılan kabine toplantısında ülke çapında dayanışma kampanyası düzenlenmesi kararlaştırıldı. Biz Bize Yeteriz Türkiye’m sloganlı kampanyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 aylık maaşını bağışlayarak başlattı. Erdoğan, “Vatandaşlarımız gönüllü karantinayla kendilerini evde tutarlarsa normale dönme süresi o kadar kısalacaktır. Panik yapmayalım ama tedbiri elden bırakmayalım. Hiçbir hastalık ünümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez. Medeniyetimiz ve kültürümüz yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma üzerine kuruludur. Aldığımız tedbirlerle devletimizin vatandaşımızın yanında olduğunu gösterdik.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle yapılan kabine toplantısı sonrası “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” sloganıyla “Milli Dayanışma Kampanyası” başlattıklarını ve kampanyaya 7 aylık maaşını bağışladığını duyurdu. Erdoğan, bakanlar ve kabineye eşlik edenlerin toplamda maaşlarından 5 milyon 200 bin lira tutarında bağışta bulunduğunu ifade etti. Yardımlar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açtığı banka hesap numaraları ve kısa GSM mesajlarıyla yürütülecek.

“ZEKATLAR İÇİN RAMAZAN’I BEKLEMEYE GEREK YOK”
İhtiyacı olan vatandaşlara ilave destek amacıyla bu kampanyayı hayata geçirdiklerini ve yardımların Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı aracığıyla gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan, “En büyük katkıyı da iş adamlarımızdan ve hayırseverlerden bekliyoruz. Zekatlar için Ramazan ayını beklemeye gerek yok. Şimdiden kampanyaya katılarak hayır yarışında yerlerini alabilirler.” dedi.

 

“DİĞER ÜLKELERE GÖRE İYİ DURUMDAYIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanya duyurusu öncesinde yeni tip Koronavirüs’le (Covid-19) mücadele kapsamında alınan tıbbi ve ekonomik tedbirler hakkında bilgiler aktardı. Bunlara dair satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

-Diğer ülkelere göre iyi durumdayız. Hemen her ihtiyacımızı kendimiz karşılıyoruz. 24 milyon cerrahi maske, 3 milyon N95 model maske, 1 milyon korucuyu tulum ve 180 bin koruyucu gözlük dağıtımı gerçekleştirdik.
-Yeni hastaneleri süratle hizmete açıyoruz. 600 yataklı Ok Meydanı Hastanesi bugün hizmet vermeye başladı. Eğitim Araştırma Hastanesi olarak planlanmıştı, şehir hastanesi olarak açılışını yaptık.
-Gerekli tedbirleri pek çok ülkeden önce aldık ve hayata geçirdik. Gıdada sıkıntı yok. Temel gıda maddelerini kendimiz üretebiliyoruz.
-Kamu güvenliğinde milletimizin dirayetli tutumu ve emniyet birimlerimizin gayretleriyle kaydadeğer bir sıkıntı yaşamıyoruz.
-Sağlık görevlilerimize, güvenlik güçlerimize, esnafımıza, sanayicimize ve işçilerime şükranlarımı sunuyorum.
-Türkiye bu krizin üstesinden gelmeye en yakın ülkelerden biridir.
-En önemli hususlardan biri sağlık sistemini ayakta tutmaktır. Personel araç gereçleri ne kadar fazla tahsis edersek o derece etkili şekilde baş edebiliriz.
-Diğer rahatsızlıklarda acil olmayan durumlar dışında hastaneyi gidilmemeli.
-Sokaktaki hareketliliği büyük ölçüde azalttık.
-Kara, hava ve deniz yollarıyla yapılan şehirlerarası ulaşımı sınırladık. Gerekirse şehir içi ulaşımda  da benzer yöntem devreye sokabiliriz.
-Bilgileri şeffaf olarak her gün paylaşıyoruz.
-Her yola başvurmada kararlıyız. 41 yerleşim birimi karantina altında.
-Her hal ve şart altında üretime devam etmek zorunda bir ülkeyiz. Çalışanların sağlıklarının korunması için gerekli tedbirlerin sıkı şekilde alınmasını sağlayacağız.
-İspanya’ya önümüzdeki çarşamba günü bir uçak dolusu malzeme gönderiyoruz. İtalya’ya da Kızılay aracılığıyla bir gemi dolusu yardım ulaştırdık. Yardım gönderdiğimiz başta ülkeler de var.
-Solumun cihazı üretmek için kurumlarımız gayret ediyorlar.
-Vatandaşlarımız gönüllü karantinayla kendilerini evde tutarlarsa normale dönme süresi o kadar kısalacaktır.
-Panik yapmayalım ama tedbiri elden bırakmayalım. Hiçbir hastalık ünümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez.
-Medeniyetimiz ve kültürümüz yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma üzerine kuruludur.
-Aldığımız  tedbirlerle devletimizin vatandaşımızın yanında olduğunu gösterdik.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir