Connect with us

Sağlık

VİRÜSLE MÜCADELEDE KİLİT ŞEHİR İSTANBUL

Yeni tip Koronavirüs’le (Covid-19) mücadelede en stratejik şehir İstanbul. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, virüsün İstanbul’dan gidenlerce Anadolu şehirlerine yayıldığını söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul özelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi yönündeki görüşünü yineledi. Bu arada seyahat izin belgelerinin e-devlet üzerinden alınabileceği belirtildi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu son açıklamalarında, yeni tip Koronavirüs’ün (Covid-19) yayılmasında ve önlenmesinde İstanbul’un kritik rolüne dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

 

İMAMOĞLU: İSTANBUL’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMELİ
İBB Başkanı İmamoğlu, bir süredir ülke genelinde olmasa bile İstanbul özelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiğini dile getiriyordu. Bu önerisini bu sabah FOX TV’deki İsmail Küçükkaya’yla Çalar Saat Programı’nda yineledi.

 

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

SOYLU: VİRÜSÜ TAŞRAYA İSTANBUL’DAN GİDENLER YAYMAYA BAŞLADI
Yeni Şafak Gazetesi’nden Mehmet Acet’e konuşan İçişleri Bakanı Soylu ise “Başlangıçta yurtdışından gelenler tehlike oluşturuyordu. Devamında İstanbul’dan taşraya gidenler virüsü yaymaya başladı. Lütfen İstanbul’dan ayrılmayın, bir yere gitmeyin, olduğunuz yerde kalın.” diyerek İstanbul’un virüsle baş etmedeki önemine vurgu yaptı. Soylu virüsle mücadele sürecinde “sert sözlerle değil telkinlerle hareket ettiklerini” söyledi.

 

SEYAHAT İZİN BELGELERİ E-DEVLET’TEN ALINABİLECEK
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Türkiye’de seyahatler valilik izinlerine bağlanmıştı. Seyahat izin belgesi alabilmek için ilgili merkezlerde kuyruklar oluşunca başvurunun e-devlet üzerinden gerçekleşmesine imkan tanıyan uygulama başlatıldı.

“İSTANBUL’UN YÜZDE 60’I TEHLİKE ALTINDA”
İBB Başkanı İmamoğlu, “İstanbul’un yüzde 60’ı tehlike altında. Kent nüfusunun yüzde 15’i dışarı çıksa, 2,5 milyon kişi eder. Hava biraz iyileşince insanlar bir şekilde dışarıya çıkıyor. Türkiye için olmasa bile İstanbul için sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir.” dedi.

“SUYU İSRAF ETMEYELİM”

İmamoğlu su tüketimi konusunda da şu ifadelerle uyardı: “Barajlardaki doluluk oranı yüzde 65 ama bu dönem için iyi değil. Barajlarımız istediğimiz seviyede değil, suyu israf etmeyelim.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir