Connect with us

Kültür - Sanat

FİLM FRAGMANLARI YARIŞMASINDA AVRUPA’DA BİR İLK

Hezarfen Film Galeri ile Adrenal’in “Sinemanın günümüz reklam tekniklerini kullanarak görünürlüğünü arttırmak, Türkiye film sektörüne katma değer kazandırabilmek ve film fragmanlarına dikkat çekmek” amacıyla düzenlendiği 1’inci İzmir Uluslararası Film Fragmanları Yarışması, 14-15 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleşecek.

 

Fragmanlar; her yıl dünya genelinde üretilen 60-70 bin civarında filmin ulusal ve uluslararası pazarda kendine yer bulabilmesinde ve izleyiciler arasında belirlenen hedef kitleye ulaşabilmesinde hem kritik hem de önemli bir role sahip.

FRAGMANCILAR İZMİR’DE BULUŞACAK
Sinema sektörünün duayen kuruluşlarından Hezarfen Film Galeri ile bugüne dek çok sayıda uluslararası projeye imzasını atan Adrenal; film fragmanlarıyla ilgili Avrupa’da ilk niteliğindeki bir yarışma organize etti. 1’inci İzmir Uluslararası Film Fragmanları Yarışması 14-15 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. İzmir, kültür-sanat alanında ve sinema endüstrisi için Türkiye’de saygın ve vazgeçilmez bir etkinliğe ev sahipliği yapacak; aynı zamanda sinemanın cazibe merkezlerinden biri olacak.

TÜRK FİLM SEKTÖRÜNE KATMA DEĞER
“Sinemanın günümüz reklam tekniklerini kullanarak görünürlüğünü arttırmak, Türkiye film sektörüne bir katma değer kazandırabilmek ve film fragmanlarına dikkat çekmek” amacıyla düzenlendiği belirtilen yarışmaya başvuru süreciyle ilgili detaylar organizasyon komitesi tarafından duyurulacak.

GİŞEYİ DOĞRUDAN ETKİLEYEN FRAGMANLAR
Bir filmin ortaya çıkması sanatsal ve ticari açıdan zorlu ve emek gerektiren bir süreç. Emeğin ve harcanan paranın hakkıyla karşılığını bulabilmesi, beyazperdede izletilen sinema eserinin arzulandığı miktarda seyirciyle buluşabilmesine endeksli. Tam da bu noktada devreye giren fragmanlar aracılığıyla filmlerin ana konusu özetleniyor ve insanlar tarafından merak edilmesi sağlanıyor. Eser, çarpıcı karelerle dikkatlere sunuluyor. Dolayısıyla fragmanda, “seyirciyi cezbetmesi ve mutlaka izleme isteği uyandırması” özelliği bulunması gerekiyor. Fragmanın hedef kitlede bıraktığı izlenim, filmin gişe performansına doğrudan etki ediyor.
Hezarfen Film Galeri ile Adrenal bu uluslararası çaptaki yarışmayla daha kaliteli fragmanlar üretilmesine, bu işle uğraşanlara ve Türk film sektörünün katma değer kazanmasına destek vermek istiyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir