Connect with us

Gökay Genç

TÜM SANATSAL FAALİYETLER BİZİ BEKLİYOR…

Yılın son çeyreğine girdik. Yıl bitmeden şöyle bir geriye bakıp eksik kaldığımız, tamamlamaya fırsat bulamadığımız işleri kapatma zamanı. Mesela şimdiye kadar hep ertelediğimiz tiyatro oyunları, filmler, “izlemek ve dinlemek istediğimiz ama bir türlü zaman ayır(a)madığımız” tüm sanatsal faaliyetler bizi bekliyor. Yeni seneye yine sanat dolu, sezonda olup biten ne varsa izlemeye hazır önümüze bakarak devam edelim.

T İ Y A T R O

Tek kişilik oyun izlemekten çok haz almayan biri olarak söylüyorum; bu oyunları izleyin. Tek kişilik oyunlarla aranızda bir bağ kuracaksınız.

“Yok ben daha vakit bulamadım bir türlü” diyorsanız, bu yıl bitmeden bu oyunları izleyin ve kalbinizin ve beyninizin bir köşesine yerleştirin.

“Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit”; Latife Tekin’in romanından oyunlaştırılan Nezaket Erden’in rol aldığı ve Hakan Emre Ünal’ın yönettiği tek kişilik keyifli bir oyun.

“Kader Can”; Yine tek kişilik, 2. Sezonunda seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Murat Mahmut Yazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği oyunda Deniz Karaoğlu oynuyor.

“Tekinsiz”; Ayşegül Cengiz Akman’ın yazıp, yönetip oynadığı tek kişilik oyunla seyirciyi kendine hayran bıraktırıyor.

Gelelim yeni sezon oyunlarına…

TARTUFFE
Mam’art Tiyatro bu sezon Moliere’in Tartuffe oyunuyla izleyiciyle buluşuyor. Emrah Eren’in yönettiği oyunda Tartuffe’u Beyti Engin oynuyor. Engin’e sahnede Fatih Al, Feri Baycu Güler, Goncagül Sunar, Cemil Büyükdöğerli, Sefa Tanoğlu, Sevi Demirçivi ve Ziver Armağan Açıl eşlik ediyor. Müziklerini Tolga Çebi’nin yaptığı oyunun kostümleri, Sadık Kızılağaç tarafından hazırlanmış.

ÇIPLAK VATANDAŞLAR
Simon Beaufoy’un yazdığı Çıplak Vatandaşlar da yeni sezon için hazırlanıyor. Özelleştirildiği için kapanan Sheffield çelik fabrikasının çalışanları artık işsizdir. Çareyi striptizci olmakta bulurlar. Striptiz yolculuklarında başlarına gelmeyen kalmaz. Bu ilgi çekici oyununun yönetmeni Laçin Ceylan. Cansel Elçin, Reha Özcan, Ercan Uğurlu, Alican Altun, Bedir Bedir, Sedat Mert, Yusuf Vardar, Suna Yıldızoğlu ve daha birçok tiyatro oyuncusunun rol aldığı oyun, oldukça kalabalık bir kadroya sahip.

HİPOKRAT
Hipokrat, Erdi Işık’ın yazdığı iki ayrı şüpheli ölüme sebebiyet veren iki doktorun yalnız olduklarını düşündükleri tuvalette kendileriyle girdikleri vicdan muhasebesini konu alıyor. Kayhan Berkin’in yönettiği oyunda Canan Ergüder ve Kenan Ece rol alıyor.

S İ N E M A…

CATS
Dünyanın en ünlü müzikalleri arasında yer alan Cats müzikali, sinema severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Cats, Andrew Lloyd Webber’in T.S. Elliot’ın “Old Possum’s Book Of Practical Cats” isimli kitabından ilham alarak yazdığı müzikal bir oyun.
Jellicles adlı bir kedi kabilesi, bir gece içerisinde yaşamlarını kökünden değiştirecek olaylara dahil olurlar. Kediler için bir çeşit cennet olan ‘Heaviside’ isimli bir yer vardır. Heaviside, yeniden doğuşu simgeler. Kralın görevi de oraya gidecek olan kediyi seçmektir. Ancak Macavity isimli kötü kedi, kralı kaçırır. Olacakları engellemek de diğer kedilere düşer. Filmde seçici kişiyi kral olarak değil, yalnızca Old Deuteronomy adıyla ve Judi Dench’in canlandırmasıyla görüyoruz. Kötü kedi Macavity’yi ise Idris Elba canlandırıyor. Filmin kadrosunda Taylor Swift, Rebecca Wilson, Jennifer Hudson gibi birçok yıldız isim yer alıyor.

KARLAR ÜLKESİ
Özellikle kız çocuklarının ve animasyon film sevenlerin hayranlıkla izlediği ve takip ettiği Karlar Ülkesi filminin ikincisi kasım ayının sonunda vizyona giriyor.
Karlar Ülkesi 2, Arendelle’in kapılarının çok ötesinde tehlikeli bir yolculuğa çıkan Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven’in maceralarını konu ediyor. “Elsa neden büyülü güçlerle doğdu?” sorusunun cevabının peşine düşen Elsa; Anna, Kristoff, Olaf ve Sven’le birlikte tehlikeli ve bir o kadar da olağanüstü bir yolculuğa çıkar.

CEP HERKÜLÜ
Film; dünya spor tarihine ve Türk sporuna adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesini konu ediyor. İlk Dünya Rekoru’na henüz 15 yaşındayken imza atan; spor kariyerine 7 dünya rekoru, üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 altın madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu, 7 Dünya Şampiyonluğu ve daha nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı filmde, Süleymanoğlu’nu Hayat Van Eck oynuyor. Eck’e Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu, Renan Bilek, Bülent Alkış ve Barış Kıralioğlu gibi başarılı oyuncular eşlik ediyor. Senaryosunu Barış Pirhasan’ın kaleme aldığı filmin yönetmen koltuğunda Ömer Feyzioğlu oturuyor.

MUCİZE AŞK 2
2014 yapımı “Mucize’nin” devamı olan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini bir kez daha Mahsun Kırmızıgül üstleniyor. Köylerinde yaşadıkları sorunlardan yorulan Aziz ve Mızgin çifti, Batı’da bir kasabaya yerleşir. Gittikleri kasabada hayat bu ikili için hiçte kolay olmayacaktır. Kötülerin ve önyargılı insanların her yerde var olduğu dünyamızda Aziz ve Mızgin kendi başlarına ayakta kalmayı, hayata tutunmayı, çabalamayı ve çalışmayı öğreneceklerdir. Aziz, deliler gibi aşık olduğu karısı Mızgin için, azimle kusurlarından ve engellerinden kurtulma mücadelesine başlar. Çok sevdiği dünyalar güzeli eşi için Mahir öğretmen ve sinemacı Bahattin yardımıyla mucizeleri birbir gerçekleştirir. Muzice 2 Aşk’ın başrolünde Mert Turak yer alıyor. Mert Turak’a Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Şenay Gürler, Sinan Çalışkanoğlu, Mahsun Kırmızıgül ve Melis Sezen eşlik ediyor.

M Ü Z İ K…

THE OPERA LOCOS, TÜRKİYE’DE İLK KEZ CRR’DE
İspanya’da Max Award 2019’da ‘En İyi Müzikal Gösteri’ seçilen “The Opera Locos” Türkiye’de ilk kez Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na geliyor. Müziği, mizahı ve eğlenceyi bir arada sunan gösteri, 28 Kasım Perşembe akşamı izleyicilere beklenmedik sürprizlerle dolu neşe dolu bir akşam yaşatacak.
En bilinen opera hitlerini rock ve pop düzenlemelerle seslendiren 5 sıra dışı şarkıcının teatral performansını yansıtan The Opera Locos, operayı her yaştan ve her kesimden izleyiciye tanıtmak ve sevdirmek amacıyla tasarlandı. Tenor Javier Agullo, Soprano Maria Rey-Joly, Mezzo-soprano Mayca Teba, Bariton Enrique Sanchez ve Kontrtenor Juan Carlos Coronel’in canlı seslendireceği şarkıların enstrüman kayıtları Manuel Coves’in şefliğindeki Orquesta Sinfónica Verum tarafından yapıldı.
The Opera Locos’u tasarlayan ve sahneleyen Yllana, 1991 yılıında Juan Francisco Ramos, Marcos Ottone, David Ottone, Joseph O´Curneen ve Fidel Fernández tarafından kuruldu ve o günden bu yana kendi prodüksiyonu olan 30’un üzerinde gösteri sahneledi.

KALBEN GERÇEK ADINIZ MI?
Kendine has tarzı ve şarkılarıyla çok sevilen Kalben, 18 Aralık akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin (PSM) gözdesi Touche’ta olacak. Seyircilerinin sorularıyla şekillenecek, muhabbet ve müzikle dolu unutulmayacak bir buluşma gerçekleşecek.
Asıl adı Kalben Sağdıç olan fakat dikkat çekici, bir o kadar da anlamlı ismiyle çıkış yapan Kalben; 1986 yılında İskenderun’da dünyaya geldi. Ankara’da Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde burslu okudu ve aynı üniversitede “Medya ve Kültürel Çalışmalar” alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Müzikle henüz 8 yaşında tanışan Kalben’in ilk enstürmanı annesinin hediye ettiği klavyeydi. 14 yaşında gitar çalmaya başlayan ve üniversite mezuniyeti sonrası kendi ayakları üzerinde durmayı amaçlayan Kalben, kendini İstanbul macerasının içinde buldu. Ankara’dan İstanbul’a taşınan Kalben ilk zamanlarda marka müdürü, editörlük ve proje yöneticiliği gibi görevlerleri üstlendi. Bu sırada arkadaş ortamlarında ya da çok nadiren çeşitli mekanlarda sahne aldı. 2014 yılında yalnızca gitarının eşlik ettiği “Sadece” şarkısını söylerken videoya alındı ve bu video kısa surede Türkiye Sofar Sounds videoları içerisinde tıklanma rekoru kırdı.
Kalben İstanbul’da bir çok mekanda ve Caz festivallerinde konserler verdi. Kendine has bir hayran kitlesi kazanan ve müzik kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Kalben’in ilk albümü ise 2016 Şubat ayında dinleyiciyle buluştu. Saçlar, Sadece, Haydi Söyle gibi dikkat çeken şarkıların bulunduğu albüm müzik listelerinde en çok dinlenen ve mobil platformda en çok indirilenler arasına girdi. Kalben, 2017’de en iyi çıkış yapan kadın ödülüne layık görüldü.
2018’de ikinci albümü “Sonsuza Kadar” albümüyle Türkiye listelerinde en çok dinleneler arasında yer almayı sürdürdü. 18 Aralık’ta Zorlu PSM Touch’ta gerçekleşecek konser için şimdiden yerinizi ayırtmayı unutmayın.

BOSTANCI GÖSTERİ MERKEZİ’NDE İKİ BÜYÜK USTA…
Halk müziğinin iki büyük ustası Musa Eroğlu ve Güler Duman, sevilen eserlerini bu kez de İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde yankılandıracak. 6 Aralık’taki müzik şöleninde TRT’deki performanslarıyla büyük beğeni toplayan Yediveren Orkestrası sahnede olacak.
Yoğun ilgi gösterilen büyük buluşmada öncelikle Yediveren Orkestrası izleyiciyi selamlayacak. Yediveren Orkestrası’nın eşlik edeceği Güler Duman’ın ardından “Toroslardan kopup gelmiş ezgi ustası” Musa Eroğlu türkülerini seslendirecek.
Finalini Musa Eroğlu ile Güler Duman’ın birlikte yapacağı konser, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatacak. Sazları, sözleriyle bu enfes müzik ziyafetini kaçırmayın.

FATİH ERKOÇ 4 ARALIK KONSERİ
Türkiye’de caz müzik sanatçısı olarak akla ilk gelen isimlerden olan Fatih Erkoç, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde…
İstanbul Gelişim Orkestrası ile birlikte 1971 yılında “Nihayet” adlı ilk albümünü çıkaran Fatih Erkoç, kısa bir dönem trombon sanatçısı olarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda görev aldı. 11 yıl Norveç’te kaldıktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapan sanatçı, 1986 ve 1989 yıllarında Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışmaları’nda sırasıyla “Yol Verin A Dostlar” ve “Sen ve Ben” isimli şarkılarıyla iki kez birincilik kazandı.
6 yıl tromboncu ve solist olarak TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nda bulunan Fatih Erkoç, birçok kez Eurovision Şarkı Yarışması’na katıldı ve bir süre TRT’de “Yankılar” isimli müzik programına imzasını attı. 2007 yılında “Kör Randevu” isimli albümüyle sevilen şarkılarının bir kısmını yeni düzenlemeleriyle birlikte sevenlerinin ilgisine sundu. Yeni şarkılarının da bulunduğu bu albümde babası Hasan Erkoç’a ait “Elveda Ey Gençlik” şarkısını da seslendirdi. Birçok müzik otoritesinin de kabul edeceği gibi Fatih Erkoç dünyanın en iyi müzisyenlerinden biridir.
4 Aralık Çarşamba günü Fatih Erkoç Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir