Connect with us

Finans & Ekonomi

TURİSTİK HEDİYE VE HATIRA EŞYA DÜNYASI İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

14-17 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek 3’üncü Souvenir Expo Türkiye hakkında bilgi veren Rota Exhibition Türkiye Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü George Panorgias, turistik hediyelik ve hatıra eşya sektörünün Türkiye’nin 56 milyar dolar olması beklenen 2023 yılı turizm gelirinin “yaklaşık yüzde 30’una denk 15 milyar dolarını tek başına karşıladığına” dikkat çekti.

 

“Turistik hediyelik ve hatıra eşya sektörü profesyonelleri açısından dünyanın en iyisi” niteliğindeki Souvenir Expo Türkiye, 14-17 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde üçüncü kez ziyaretçilerine kapılarını açacak.

150 ÜLKEDEN BİNLERCE SEKTÖR PROFESYONELİ
300’ü aşkın firma ve 1500’ü aşkın markanın katılımıyla 3 salonda gerçekleşecek fuarda, 150 ülkeden binlerce sektör profesyoneli “en geniş çeşit, kalite ve uygun fiyat aralığındaki” turistik hediyelik ve hatıra eşyayı inceleme fırsatına erişecek.

ÜRETİCİ FİRMALARLA DOĞRUDAN TEMAS İMKÂNI
Fuarın organizatörü Rota Exhibition Türkiye Fuarcılık A.Ş.’nin Genel Müdürü George Panorgias, “Üretici firmalarla doğrudan temas kurmak ve fuara özel, avantajlı fiyatlardan yararlanmak, pazardaki en yeni ürünleri görebilmek, sektöre dair bilgi birikimini artırmak ve iş bağlantıları ile çevresini geliştirmek isteyen souvenir profesyonellerini aralık ayında fuarımıza bekliyoruz.” dedi.

Souvenir Expo Türkiye, 14-17 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde üçüncü kez ziyaretçilerine kapılarını açacak.

George Panorgias- Rota Exhibition Türkiye Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü 

2028 TURİZM HEDEFİ 100 MİLYAR DOLAR
Türkiye’nin turizm alanında büyük bir gelişme potansiyeline sahip olduğunu belirten George Panorgias buna dair şunları söyledi: “Türkiye’nin 2028 yılı turizm hedefi 90 milyon ziyaretçi ve 100 milyar dolar gelir. Gelir beklentisi 2023 yılında 56 milyar dolar iken, bu rakamın 2024 yılında 68 milyar dolara yükselmesi öngörülüyor. Ayrıca son 5 yılda turist başına harcamanın yılda 800 dolardan 1200 dolara çıkması da Türkiye’nin potansiyelini ve cazibesini artırıyor.

TURİSTİK EŞYA SEKTÖRÜNÜN BÜYÜKLÜĞÜ
Turistik hediyelik ve hatıra eşya sektörü, Türkiye’nin 56 milyar dolar olması beklenen 2023 yılı turizm gelirinin yaklaşık yüzde 30’una karşılık gelen 15 milyar doları tek başına karşılıyor. Rota olarak Türkiye’nin üretim gücüne en başından itibaren inandık. Bu nedenle de üç yıldır dünyanın en iyileri ile Türkiye’nin en iyilerini Souvenir Expo Türkiye Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Fuarı’nda bir araya getiriyoruz.”

“Turistik hediyelik ve hatıra eşya sektörü profesyonelleri açısından dünyanın en iyisi” niteliğindeki Souvenir Expo Türkiye, 300’ü aşkın firma ve 1500’ü aşkın markanın katılımıyla 3 salonda gerçekleşecek. Fuarda, 150 ülkeden binlerce sektör profesyoneli “en geniş çeşit, kalite ve uygun fiyat aralığındaki” turistik hediyelik ve hatıra eşyayı inceleme fırsatına erişecek.

FUARDA SERGİLENECEK ÜRÜNLER…
Souvenir Expo Türkiye Fuarı’nda daha ziyade turistlerin yoğun ilgi gösterdikleri “kupa, magnet, anahtarlık, nazar boncuğu gibi hediyelik ürünler; mayo, bikini, peştamal, havlu, şort, güneş gözlüğü gibi yaz modası; baklava, lokum, Türk kahvesi gibi gıda ürünleri; zeytin, zeytinyağı, sabun gibi doğal ve organik ürünler; promosyon malzemeleri, valiz, çanta, kemer, deri aksesuarlar ve dekorasyon ürünleri” sergilenecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir