Connect with us

Finans & Ekonomi

KOBİ’LER BULUTTA “YÜKSEK MALİYET VE NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI” SORUNU YAŞIYOR…

KOBİ’lerin bulut kullanımı 2022’de yüzde 56 arttı. 10 KOBİ’den yedisi dijitalleşme için bir teknoloji partneriyle çalışıyor. 5 KOBİ’den dördü bulut maliyetlerinden şikayetçi ve en az bir iş fonksiyonunda genel bulut kullanıyor. “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin özellikle Covid-19 pandemisiden bu yana iş süreçlerini dijitalleştirdiğini; bunun da bulut benimsemesini hızlandırdığını” ifade eden yeni nesil bulut entegratörü Codit Teknoloji’nin CEO’su Faki Özgür, KOBİ’lerin yüksek maliyetlerin yanı sıra bulut dönüşümünü yönetecek nitelikli insan kaynağı sorunu yaşadığının da altını çizdi.

 

KOBİ’lerin bulut kullanımı 2022’de yüzde 56 arttı. 10 KOBİ’den yedisi dijitalleşme için bir teknoloji partneriyle çalışıyor.

Research and Markets imzalı küresel bulut kullanıcısı araştırmasına göre KOBİ’lerin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) bulut teknolojisini iş süreçlerine dahil etme oranı 2022 yılında 2019’a nazaran yüzde 56 artış kaydetti. 5 KOBİ’den dördü verilerinin bir kısmı için genel bulut çözümlerinden yararlanıyor. Ancak KOBİ’ler bulutun maliyetini karşılamakta zorlanıyor.

BULUT HARCAMALARI KOBİ’LERİ ZORLUYOR
Flexera tarafından yayımlanan 2023 Bulutun Durumu raporunda da maliyet sorunu öne çıkıyor. KOBİ’lere “İşletmenizin bulut konusunda karşılaştığı en büyük zorluk nedir?” sorusu yöneltiliyor. Şirketler “Bulut harcamalarını yönetmek.” cevabını veriyor. 5 KOBİ’den dördü bulut dönüşümünde karşılaştığı en önemli zorluğun maliyetler olduğunu vurguluyor.

FİYATLANDIRMALARIN ÇOĞU DOLAR BAZLI
“Küçük ve orta ölçekli işletmelerin özellikle Covid-19 pandemisiden bu yana iş süreçlerini dijitalleştirdiğini; bunun da bulut benimsemesini hızlandırdığını” ifade eden yeni nesil bulut entegratörü Codit Teknoloji’nin CEO’su Faki Özgür, “bulut servislerinin veya fiziksel sunucu donanımlarının çoğunun dolar bazlı fiyatlandırılması sebebiyle KOBİ’lerin yükselen maliyetlerden muzdarip olduğuna” dikkat çekti.

Codit Teknoloji CEO’su Faki Özgür, KOBİ’lerin ybulut teknolojisinde yüksek maliyetlerin yanı sıra dönüşümü yönetecek nitelikli insan kaynağı sorunu yaşadığının da altını çizdi.

YILLIK BULUT MALİYETİ 1,2 MİLYON DOLARA ULAŞABİLİYOR
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 17’yi aşkın pazarda gerçekleşen Research and Markets araştırmasının “bulut maliyetlerinin işletmeler üzerinde oluşturduğu yükü gözler önüne serdiğini” belirten Faki Özgür şunları dile getirdi: “ Özellikle iş süreçleri karmaşıklaştıkça artan bulut ihtiyaçları ve ölçeklenen mimariler, yıllık bulut maliyetlerini artırıyor. Rapora göre KOBİ’lerin yüzde 39’u her yıl 600 bin dolara kadar bulut harcaması yaparken, yüzde 30’unun yıllık bulut harcaması 1,2 milyon dolara kadar çıkabiliyor. KOBİ’ler büyümeye çok hazır yapılar, bu duruma bir de kur şokları eklenince, artan ihtiyaçlar öngörülmeyen maliyetlere yol açabiliyor. Bir Bilişim Vadisi şirketi olan Codit Teknoloji olarak, BT alanındaki uzmanlığımızı KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik uygun maliyetli çözümler sağlamaya adadık.”

10 KOBİ’DEN YEDİSİ DİJİTAL PARTNERLE ÇALIŞIYOR
KOBİ’lerin bulut dönüşümünü yönetecek nitelikli insan kaynağı sorunu yaşadığını da kaydeden Özgür, hizmetleri hakkında şu bilgileri aktardı: “Veriler, 10 KOBİ’den yedisinin dijital stratejilerini hayata geçirmek için bir teknoloji partneriyle çalıştığını gösteriyor. Codit Bilişim olarak KOBİ’lere dijitalleşme yolculuğunda uçtan uca eşlik ediyoruz. Ölçeklenebilir ve yönetilebilir bulut, müşteri deneyimi odaklı dijital dönüşüm, bulut tabanlı tek ofis ve yüksek performanslı süper bilgisayar hizmetlerimizle işletmelerin dijital mimarilerini kurarken, bulut güvenliği, ağ kurulumu, yedekleme, arşivleme, felaket kurtarma gibi çözümlerimizle her ölçekten işletmeye yerinde destek sağlıyoruz. Codit, bugüne dek 400’ün üzerinde şirkete son teknoloji bulut çözümleri sundu ve müşteri tabanını her geçen gün genişletmeye devam ediyor.

BULUT İHTİYAÇLARINA HESAPLI ÇÖZÜMLER…
Önde gelen bağımsız bir sunucu donanım tedarikçisi olan Rack, ağırlıklı olarak yenilenmiş (refurbished) ürünler tedarik ediyor. Bu ürünleri daha iyi donanımlarla yükselterek işletmelerin uzun vadeli ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde yeniliyoruz. Bu sayede işletmeler ve fabrikalar, yerel veri merkezlerinde yüksek performanslı bu yenilenmiş donanımları daha uygun maliyetlerle ve 2 yıl garantili biçimde kullanabiliyor. Öte yandan faaliyetlerine Bilişim Vadisi’nde devam eden bir yerli teknoloji şirketi olarak 3 yıllık planımız dahilinde özel bulut çözümleriyle KOBİ’lerin bulut ihtiyaçlarına hesaplı çözümler geliştiriyoruz. Bilişim Vadisi’nde faaliyet göstermenin sağladığı KDV avantajı gibi avantajlarla fiyatlamaları müşteri odağında ve TL bazlı yapabiliyor, bu sayede özellikle maliyetlerin her geçen yıl arttığı bu ekonomik sıkılaşma döneminde Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin küresel standartlardaki bulut ve veri merkezi çözümlerine erişebilmesini mümkün kılıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir