Connect with us

Gündem

“TAM BAĞIMSIZLIĞI ATATÜRK’E VE CUMHURİYETE BORÇLUYUZ”

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur “Bugün biz; ateşten gömlek olan bu coğrafyada, ülkemiz sınırları içinde tam bağımsız yaşıyorsak, hak ve özgürlüklerimize sahip çıkabiliyor, seçme ve seçilme haklarımızı kullanabiliyorsak bunu, işte bu eşsiz mücadeleye, 100 yıl önce aziz milletimizin yarattığı mucizeye, Cumhuriyet’i ilan eden Atatürk’e borçluyuz. Onlara duyduğumuz minnet borcunu ödeyemeyiz ama Cumhuriyet’e borcumuzu daha çok çalışarak, daha çok üreterek, daha çok ilerleyerek ödemek zorundayız.” dedi.

 

Temelleri 100 yıl önce atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin çok sağlam bir iradeden güç aldığını belirten OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, dünya harp tarihine geçtiğinin altını çizdiği Kurtuluş Savaşı’nın hangi motivasyonla kazanıldığını ve anlamını şu ifadelerle özetledi: “Maddi imkânları değil ama umutları, inançları, bağımsızlık ve vatan sevdaları vardı. İşte bu inanç ve kararlılık, bu sağlam irade istiklal mücadelesini zaferle taçlandırdı. Canla başla, kanla, acıyla gözyaşıyla elde edilmiş bu zaferin en büyük mükâfatı ise Cumhuriyet oldu.”

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, temelleri 100 yıl önce atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin çok sağlam bir iradeden güç aldığını vurguladı. 

CUMHURİYETLE HER ALANDA DEĞİŞTİK VE GELİŞTİK…
Cumhuriyet’in kurulmasından itibaren genç Türkiye’nin ekonomiden siyasete, eğitimden sağlığa, kültür-sanattan spora kadar hemen her alanda olağanüstü bir değişim ve gelişime hamlelerine imza attığını vurgulayan Levent Çamur, ORSİAD Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamanın devamında şunları dile getirdi:
“Bugün geldiğimiz noktayla gurur duymakla birlikte Cumhuriyet’in değerini, etrafımızdaki ülkelere bakarak daha iyi anlayabiliriz. Bugün biz; ateşten gömlek olan bu coğrafyada, ülkemiz sınırları içinde tam bağımsız yaşıyorsak, hak ve özgürlüklerimize sahip çıkabiliyor, seçme ve seçilme haklarımızı kullanabiliyorsak bunu, işte bu eşsiz mücadeleye, 100 yıl önce aziz milletimizin yarattığı mucizeye, Cumhuriyet’i ilan eden Atatürk’e borçluyuz. Onlara duyduğumuz minnet borcunu ödeyemeyiz ama Cumhuriyet’e borcumuzu daha çok çalışarak, daha çok üreterek, daha çok ilerleyerek ödemek zorundayız.

“100 YILLIK ÇINARIN ALTINDA HEPİMİZE YER VAR”
Cumhuriyet 100 yıllık bir çınar ve bu çınarın altında hepimize yer var. Bölgesinde ve dünyada çok güçlü ekonomiye sahip bir Türkiye için, çocuklarımızın aydınlık yarınları için, mazlumların güvenli limanı olmaya devam edebilmemiz için durmadan, yılmadan koşmak zorundayız.

“ATATÜRK VE TÜM İSİMSİZ KAHRAMANLARI MİNNETLE ANIYORUZ”
Tam bağımsız Türkiye; Anadolu’nun bağrında yatan yüz binlerce isimsiz kahramanın bizlere armağanıdır. Başta Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm isimsiz kahramanlarımızı şükran, minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yıldönümü, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir