Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRK FİRMALARINA SUUDİ ARABİSTAN’DA BÜYÜK FIRSAT…

Suudi Arabistan’da kurulan The National Center for Privatization and PPP (NCP) / Ulusal Özelleştirme ve Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Merkezi Danışma Kurulu’na seçilen Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, bu ülkede 2040 yılına kadar gerçekleşecek yaklaşık 500 milyar dolarlık harcama pastasından Türk şirketlerinin en az yüzde 10 pay almasını hedeflediklerini açıkladı.

 

Suudi Arabistan’da kurulan The National Center for Privatization and PPP (NCP) / Ulusal Özelleştirme ve Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Merkezi, önümüzdeki dönemde bu ülkede gerçekleşecek milyarlarca dolarlık dev kamu özel sektör iş birliği projelerini koordine edip yönetecek.

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, Suudi Arabistan’da 2040 yılına kadar gerçekleşecek yaklaşık 500 milyar dolarlık harcama pastasından Türk şirketlerinin en az yüzde 10 pay almasını hedeflediklerini açıkladı.

KURULDA 7 ÜLKEDEN ÜYELER VAR
11 bakanın yer aldığı NCP’de yedi ülkeden (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Portekiz, İsveç, Türkiye ve Suudi Arabistan) uzmanların bulunduğu bir danışma kurulu oluşturuldu. Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın da bu kurulda.

“TÜRK FİRMALARI DÜNYAYA KENDİNİ İSPAT ETTİ”
“Suudi Arabistan’daki söz konusu projelerin koordinasyonu görevini üstlenen bir kuruma seçilen 8 danışman arasında yer almanın hem şahsı hem de Türkiye adına gurur verici” olduğunu belirten Dr. Aydın “Türk firmaları inşaat ve altyapı projelerinde dünyaya kendini ispat etti. Özellikle ulaştırma, sağlık, turizm, şehircilik ve havalimanları konusunda dünya genelinde aranan özelliklere sahip şirketlere sahibiz. Bu durum ilgi çekiyor.” dedi.

2040 YILINA KADAR 500 MİLYAR DOLARLIK HARCAMA…
Suudi Arabistan’da 2040 yılına kadar yaklaşık 500 milyar dolarlık harcama yapılacağı bilgisini aktaran Aydın, Türk şirketlerinin bu pastadan en az yüzde 10 pay almasını hedeflediklerini kaydetti. Aydın, bu ülkedeki bürokratlara KÖİ konusunda uzun süreli eğitimler vereceklerini de dile getirdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir