Connect with us

Araştırma ve Raporlar

“İLAÇTA TÜRKİYE PATENT ŞAMPİYONUYUZ”

“Sanayi Bakanlığı tarafından tüm şirketler ve tüm sektörlerin fikri mülkiyet yetkinliklerinin değerlendirildiği” listede Türkiye birinciliğini elde eden tek ilaç firması olduklarını söyleyen Sanovel CEO’su Hülya Yalın, “Avrupa Patent Ofisi’nin sektör bazlı en çok patent başvurusu yapan firmalar listesinde birinci sıradayız. 2021 yılı Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması’na göre ise Türkiye’de ilaç sektöründe en çok patent alan ilaç firmasıyız. Tüm bu başarıların ortak noktasında bilim ve inovasyon odağımız var.” dedi.

 

40 yıldır ilaç sektöründe faaliyet gösteren Sanovel, Avrupa patent başvuru sayıları baz alınarak hazırlanan Türkiye’nin Patent Raporu’ndaki tüm sektörler ve tüm yıllar konsolide listesinde 3’ncü olurken ilaç sektöründeki liderliğini korudu. Tescil edilen genel patent sayısında Türkiye 4’üncüsü iken ilaçta zirveye yerleşti. Uluslararası Patent Başvuru Sistemi başvuru sayılarında 4’üncü, Türkiye patent başvuru sayılarında 13’üncü, toplam tescil edilen patent sayılarında ise 10’uncu durumda. “Tüm yılların ve sektörlerin konsolide olduğu” listede ve “2022 yılı verileriyle oluşturulan bütün listelerde” ilaç sektörünün şampiyonu.

Sanovel CEO’su Hülya Yalın, “Avrupa Patent Ofisi’nin sektör bazlı en çok patent başvurusu yapan firmalar listesinde birinci sıradayız. 2021 yılı Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması’na göre ise Türkiye’de ilaç sektöründe en çok patent alan ilaç firmasıyız. Tüm bu başarıların ortak noktasında bilim ve inovasyon odağımız var.” dedi.

“TÜRK İLAÇ SANAYİNE ÖRNEK TEŞKİL EDİYORUZ”
Ar-Ge çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini açıklayan Sanovel CEO’su Hülya Yalın “Sektörümüzde birçok yeniliğe ve başarıya imza atarak bir dizi konuda Türk ilaç sanayine örnek teşkil ediyoruz. Patent bu konuların başında geliyor. Türkiye’nin Patent Raporu’na baktığımızda gerek kendi sektörümüzde patent şampiyonu olmamız gerekse tüm sektörler bazında önemli sıralamalarda yer almamız başarımızın en büyük kanıtıdır.” dedi.

“BAŞARILARIN ODAK NOKTASINDA BİLİM VE İNOVASYON VAR”
Türkiye’nin ilaç formülünde ilk Amerika patentini Sanovel’in aldığını ifade eden Yalın, şunları dile getirdi: “Sanayi Bakanlığı tarafından tüm şirketler ve tüm sektörlerin fikri mülkiyet yetkinliklerinin değerlendirildiği listede Türkiye birinciliğini elde etmiş tek ilaç firmasıyız. Avrupa Patent Ofisi’nin sektör bazlı en çok patent başvurusu yapan firmalar listesinde birinci sıradayız. 2021 yılı Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması’na göre ise Türkiye’de ilaç sektöründe en çok patent alan ilaç firmasıyız. Tüm bu başarıların ortak noktasında bilim ve inovasyon odağımız var. Yenilikçi formülasyonlar geliştirerek Türkiye’ye ve dünyaya yeni ürünler kazandırmaya ve ticarileşen ürünlerimizi patentler ile korumaya devam edeceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir