Connect with us

Finans & Ekonomi

DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN KURUMSAL YÖNETİM…

14’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nin açılışında Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, kurumsal yönetimin hem kamu hem de özel sektör açısından “sürdürülebilir büyümenin anahtarı” olduğunu söyledi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise kurumsal yönetimin “büyük veya küçük tüm şirketler için daha iyi risk yönetimi ile daha çok rekabetçilik anlamına geldiğini” kaydetti. Zirvenin özel konuşmacısı OECD Kurumsal Yönetim ve Finansman Dairesi Başkanı Serdar Çelik de, iyi kurumsal yönetim uygulamalarının “sadece şirketlerin gelecek krizlere karşı daha hazırlıklı olmasına yardımcı olmayacağını, aynı zamanda onların yeşil ve dijital dönüşüme katkılarını artıracağını” belirtti.

 

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve TÜSİAD iş birliğiyle ve “Daha İyi Bir Gelecek İçin Kurumsal Yönetim” ana temasıyla gerçekleşen 14’üncü Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde, “Liderin Rolü, Dijitalleşme ve Sürdürebilirlik” gibi konular gibi konu başlıkları ele alındı. TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan zirvenin ‘özel konuşmacısı” OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü / Organisation for Economic Co-operation and Development) Kurumsal Yönetim ve Finansman Dairesi Başkanı Serdar Çelik, ‘Küresel Dönüşümler, Krizler ve Kurumsal Yönetimin Geleceği’ hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Saka, Turan ve Çelik zirvenin açılışında şunları dile getirdi:

Dr. Tamer Saka- TKYD Başkanı

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMENİN ANAHTARI”
Dr. Tamer Saka (TKYD Yönetim Kurulu Başkanı):
Ülkemizin bir bütün olarak daha iyi bir noktaya gelmesi adına kurumsal yönetimin önemini yaptığımız tüm faaliyetlerle her platformda vurgulamaya çalışıyoruz. Kurumsal Yönetim hem kamu hem de özel sektör açısından ‘sürdürülebilir büyümenin’ anahtarıdır. Kurumsal yönetim ilkelerini benimseyen, kültürlerine adapte eden ülkeler ve kurumlar; riskleri, değişimleri rakiplerine göre daha önceden görüp aksiyon alabiliyor. Rekabetin global ölçekte bu kadar sertleştiği ve kendimizi farklılaştırmak için her türlü araca ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde Kurumsal Yönetim, elimizin altında olan ve en az maliyetlerle uygulayabileceğimiz ve en yüksek getiriyi elde edebileceğimiz bir çözümdür. Bu nedenle yorulmadan, yılmadan son 20 yıldır olduğu gibi TKYD olarak Anadolu’yu şehir şehir gezerek Kurumsal Yönetim kavramını anlatmaya devam edeceğiz.”

Orhan Turan- TÜSİAD Başkanı

“MEVZUATA UYUMDAN İBARET DEĞİL”
Orhan Turan (TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı):
“Bugün kurumsal yönetim, bir kesim tarafından sadece halka açık şirketlerin uyması gereken bir takım yasal zorunluluklar olarak görülebilir. Kurumsal yönetimin salt mevzuata uyumdan öte; büyük veya küçük tüm şirketler için daha iyi risk ve fırsat yönetimi, daha yüksek karlılık ve dış finansman ve daha çok rekabetçilik anlamına geldiğini her fırsatta anlatmamız gerekiyor.”

Serdar Çelik- OECD Kurumsal Yönetim ve Finansman Dairesi Başkanı

“YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜME DE KATKISI OLACAK”
Serdar Çelik (OECD Kurumsal Yönetim ve Finansman Dairesi Başkanı):
“Sermaye piyasaları ve şirketler son yıllarda hızlı bir değişim sürecinden geçti. İklim krizi ile Covid-19 salgınının hem bu dönüşümü hızlandırdı hem de ekonomilerde var olan risklerin öne çıkmasına neden oldu. İyi kurumsal yönetim uygulamaları sadece şirketlerin gelecek krizlere karşı daha hazırlıklı olmasına yardımcı olmayacak, aynı zamanda onların yeşil ve dijital dönüşüme olan katkılarını da artıracaktır.”

 

 

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve TÜSİAD iş birliğiyle ve “Daha İyi Bir Gelecek İçin Kurumsal Yönetim” ana temasıyla gerçekleşen 14’üncü Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde, “Liderin Rolü, Dijitalleşme ve Sürdürebilirlik” gibi konular gibi konu başlıkları ele alındı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir