Connect with us

Finans & Ekonomi

TURKCELL TEKNOLOJİ, 2021’DE DE TÜRKİYE PATENT ŞAMPİYONU…

Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon merkezi Turkcell Teknoloji, 2020’nin ardından 2021 yılında da Türkiye ulusal patent şampiyonu oldu. 2007 yılından bu yana ulusalda 3 bin 200, uluslararasındaysa 200’den fazla patent başvurusu sayısına erişen ve bunlardan yaklaşık 900’ü tescillenen şirket, sektöründe öncü konumunda. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Turkcell markasını global ölçekte rekabetçi konuma taşıyan yenilikçi ürün ve servislerinin her birinin, başarılı Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkıp hayata geçtiğini” belirtti.

 

Dijital dönüşüm süreci ve inovasyon alanındaki teşviklerin de katkısıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) yapılan başvurularda son yıllarda belirgin bir artış kaydedildi. Türkiye, 8 bin 400’ü aşan sayıyla 2021 yılında Avrupa genelinde de en fazla marka başvurusu gerçekleşen ülke. Turkcell’in bilgi ve iletişim Ar-Ge faaliyetlerini yürüten Turkcell Teknoloji, 2021’deki 565 ulusal patent başvurusuyla Türkiye şampiyonu oldu. Şirket, 557 başvuruyla 2020 yılında da birinci sıradaydı.

FİKRİ HAKLARIN REKABETTEKİ ÖNEMİ…
İnovasyon ve Ar-Ge odaklı faaliyetleriyle hızla dijitalleştiğinin altını çizdiği dünyada fikri hakların “rekabette kazandıran faktörlerin başında geldiğini ve üretilen çıktıların ekonomik değere dönüşmesinde kritik rol oynadığını” ifade eden Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Turkcell markasını global ölçekte rekabetçi konuma taşıyan yenilikçi ürün ve servislerimizin her biri, başarılı Ar-Ge faaliyetlerimizin sonucunda ortaya çıkıp hayata geçmeye devam ediyor.” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Turkcell markasını global ölçekte rekabetçi konuma taşıyan yenilikçi ürün ve servislerinin her birinin, başarılı Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkıp hayata geçtiğini” belirtti.

“SALGINA RAĞMEN 2021’DE HIZ KESMEDİK”
Ar-Ge çalışmalarında Covid-19 salgınının hüküm sürdüğü 2021 yılında da hız kesmediklerini kaydeden Erkan, şu bilgileri verdi: “Önceki yıldaki patent şampiyonluğumuzu geçen yıla taşıyarak toplam 565 patent başvurusunda bulunduk ve ülkemizde insanların hayatına değer katan yenilikçi teknolojilerin üretiminde öncü rolümüzü devam ettirdik. Salgın nedeniyle faaliyetlerin uzaktan yönetildiği geçtiğimiz yılda, Turkcell çalışanları ve ekosistem ile gerçekleştirdiğimiz patent eğitimleri ve 100’ün üzerinde ürün/servis odaklı Patent Hackathon etkinlikleri sonucunda 1.200’ün üzerinde buluş ürettik ve bunlar önceki yılın da üzerinde bir patent başvurusuna dönüştü.”

1200 AR-GE ÇALIŞANINA TEŞEKKÜR…
Turkcell’in 2021’de 681 milyon TL’lik Ar-Ge yatırımına imza attığını açıklayan Erkan, şunları söyledi: “Bir yandan bu alanda yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini sağlarken, diğer yandan Türkiye’nin teknoloji alanındaki yerli ve milli ekosistemine katkı sağlıyoruz. Bu amaçla başvuru süreçlerimizde üniversitelerden KOBİ’lere, tüm ekosistemimizle deneyimlerimizi paylaşarak ilerlediğimizi de özellikle vurgulamak isterim. Ar-Ge ve inovasyon stratejilerimizin odağında yer alan başarılı performans ve ortaya koydukları katma değerden dolayı 1200’ü aşkın Ar-Ge çalışanımıza teşekkür ediyorum.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir