Connect with us

Finans & Ekonomi

MÜSİAD’DAN TÜRKİYE’NİN GÜCÜ ÖDÜLLERİ…

32’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ’nin (MÜSİAD) 17 yıldır düzenlediği “Türkiye Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin” kapsamını genişleterek bu yıl ilkini dağıttığı “Türkiye’nin Gücü Ödülleri”, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende sahiplerine takdim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilk ve tek sefere mahsus olmak kaydıyla “MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü” verildi.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ’nin (MÜSİAD) organize ettiği 1’inci “Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nde”; Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli “Akademinin Gücü Ödülü”, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ “Basının Gücü Ödülü”, Altınay Robot Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay “Dönüşümün Gücü Ödülü”, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek “Girişimin Gücü Ödülü”, Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alper Önoğlu “İklimin Gücü Ödülü”, Kale Grup Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ”Kadının Gücü Ödülü”, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük “Markanın Gücü Ödülü”, Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği Kurucusu Hatice Dilruba “Sosyal Sorumluluğun Gücü Ödülü”, Tosyalı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı “Üretimin Gücü Ödülü”ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ERDOĞAN’A TÜRKİYE’NİN GÜCÜ ÖZEL ÖDÜLÜ…
İlk ve tek sefere mahsus olmak kaydıyla “Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü” verilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende ödülün kendisine takdimi sonrasında şunları söyledi: “MÜSİAD yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü’nü köklü dayanışmamızın, dava arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak ömrüm boyunca iftiharla taşıyacağım. Hakkı verilen her başarının hayatta daha büyük başarıların önünü açtığını yakinen biliyoruz. Ülkemizin üretimine, ihracatına katkı sağlayan cesur isimlerin ödüllendirilmesini anlamlı buluyorum. Esasen bugün ödül tevcih ettiğimiz isimler Türkiye’nin yazdığı başarı hikâyesinin kahramanlarından küçük bir örnektir. Vatanımızın dört bir yanında aralarında kadınlarımızın gençlerin olduğu on binlerce insanımız benzer başarılara imza atıyor.”

Mahmut Asmalı-MÜSİAD Genel Başkanı

“KADİM AHİLİK GELENEĞİ ÇERÇEVESİNDE…”
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 32 yılda neleri hayata geçirdiklerinin özetlendiği ödül töreninin açılışında “MÜSİAD; bugün yurt içinde 84, yurt dışında ise 81, toplam da 164 şubeyle ülkemizde ve tüm dünyada etkin ve yaygın büyük bir sermeye platformuna dönüştü. Değişik sektörlerde faaliyet gösteren 12 bin 500 üyemiz ve 60 bin firmamız ile yaklaşık 2 milyon insanımıza istihdam sağlıyor, ekonomik büyümeye ise kadim ahîlik geleneği çerçevesinde katkıda bulunuyoruz.” dedi.

“ANADOLU ÜRETİM VE YATIRIM HAREKETİ”
2022’yi yatırım yılı ilan ettiklerini belirten Asmalı, konuya ilişkin şu detayları aktardı: “2023 yılı hedeflerimiz doğrultusunda üyelerimizle, ‘Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi’ ile aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 40’ın üzerinde noktada yatırım seferberliği başlattık. Toplam yatırım bedeli 25 milyar Türk lirası olan bu yatırımlar tamamlandığında 25 bin insanımıza yeni istihdam alanları oluşacak. Bu yatırımlarla birlikte 1 milyar dolar ihracatı aşan illerimizin sayısını ise 30’a çıkarmayı hedefliyoruz.”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ’nin (MÜSİAD) organize ettiği 1’inci “Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nde”; Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli “Akademinin Gücü Ödülü”, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ “Basının Gücü Ödülü”, Altınay Robot Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay “Dönüşümün Gücü Ödülü”, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek “Girişimin Gücü Ödülü”, Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alper Önoğlu “İklimin Gücü Ödülü”, Kale Grup Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ”Kadının Gücü Ödülü”, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük “Markanın Gücü Ödülü”, Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği Kurucusu Hatice Dilruba “Sosyal Sorumluluğun Gücü Ödülü”, Tosyalı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı “Üretimin Gücü Ödülü”ne layık görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilk ve tek sefere mahsus olmak kaydıyla “MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü” verildi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir