Connect with us

Finans & Ekonomi

“TÜRKİYE’NİN 500 BİN YAZILIMCIYA İHTİYACI VAR”

“Yazılımcıların yerli şirketleri tercih etmelerini sağlamak önceliğimiz olmalıdır.” diyen Senkron Yazılım CEO’su Erdal Özkan, “Türkiye kendi yazılımcılarını koruyamayıp yazılım üreten konuma gelemediğinde ve ürettiği yazılımı ihraç edemediğinde, çok daha yüksek bedellerle bu hizmet ve ürünleri geri almak durumunda kalıyor. Yazılım sektörüne yönelik regülasyonlarla yazılımcıların ve sektördeki şirketlerin beklentilerinin karşılanması gerekiyor. Türkiye diğer ülkelerle karşılaştırıldığında büyük bir potansiyele sahip.” diyor.

 

600 milyar dolarlık küresel hacme sahip yazılım sektörünün Türkiye’deki pazar payı 30 milyar dolar civarında. Senkron Yazılım CEO’su Erdal Özkan, Türkiye’nin yazılım ihraç eden ülkeler konumuna gelip pazardan daha fazla pay alabilmesi için 500 bin yazılımcıya ihtiyaç duyulduğunu ve yurt dışındaki yazılım şirketleriyle rekabetin güçlü regülasyonlarla mümkün olabileceğini belirtiyor.

Covid-19 salgını sürecinin doğurduğu şartlarda Türkiye’deki yazılımcıların dünyanın dört bir yanındaki şirketlere uzaktan çalışma yöntemiyle daha yoğun hizmet vermeye başladığına dikkat çeken Senkron Yazılım CEO’su Erdal Özkan, “Yazılımcıların yerli şirketleri tercih etmelerini sağlamak önceliğimiz olmalıdır.” diyor.  

Erdal Özkan- Senkron Yazılım CEO’su 

“YABANCI YAZILIM ŞİRKETLERİYLE REKABET ZORLAŞTI”
Covid-19 salgını sürecinin doğurduğu şartlarda Türkiye’deki yazılımcıların dünyanın dört bir yanındaki şirketlere uzaktan çalışma yöntemiyle daha yoğun hizmet vermeye başladığına ve “döviz kurlarındaki artış ve bu iş modelinde henüz regülasyonların tamamlanmaması sebebiyle” yabancı yazılım şirketleriyle rekabetin zorlaştığına dikkat çeken Özkan, “yazılım ihraç eden bir ülke konumuna gelebilmek için bu problemin farkında olarak daha fazla yazılımcı yetiştirilmesi, mevcut yazılımcıların taleplerinin karşılanması ve yazılım şirketlerinin desteklenmesi” gerektiğini söylüyor.

600 milyar dolarlık küresel hacme sahip yazılım sektörünün Türkiye’deki pazar payı 30 milyar dolar civarında.

“YAZILIMCILARIN YERLİ ŞİRKETLERİ TERCİH ETMESİ SAĞLANMALI”
“Yazılımcıların yerli şirketleri tercih etmelerini sağlamak önceliğimiz olmalıdır.” diyen Özkan şunları kaydediyor: “Türkiye kendi yazılımcılarını koruyamayıp yazılım üreten konuma gelemediğinde ve ürettiği yazılımı ihraç edemediğinde, çok daha yüksek bedellerle bu hizmet ve ürünleri geri almak durumunda kalıyor. Yazılım sektörüne yönelik regülasyonlarla yazılımcıların ve sektördeki şirketlerin beklentilerinin karşılanması gerekiyor. Türkiye diğer ülkelerle karşılaştırıldığında büyük bir potansiyele sahip.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir