Connect with us

Finans & Ekonomi

“TÜRKİYE EKONOMİSİ PARAYA DAYALI BİR EKONOMİ HALİNE GELDİ”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu’nun ziyareti sırasında, “Türkiye ekonomisi paraya dayalı bir ekonomi haline geldi. Para muslukları ne zaman açılırsa o kadar ekonomi canlanıyor. Para muslukları açmanın da enflasyon gibi bir bedeli var. Eğer gerçekten ticari kredilerin genişlemesi yani iş insanlarının kullandığı kredilerin genişlemesi şeklinde kullanırsak yatırım iştahı da devam ediyor. Şu an yatırım iştahı devam ediyor.” dedi.

 

Nezih Allıoğlu başkanlığındaki Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özbedir’i ziyaret ederek çalışmaları ve gelecek dönem planlamaları hakkında bilgiler aktardı. ASO Başkanı Özdebir, GGYD yöneticileriyle buluşmada Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Nezih Allıoğlu başkanlığındaki Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu üyelerine, Türkiye ekonomisinin kurtuluşunun “daha çok üretip daha çok ihracat yapmakta” olduğunu söyledi. 

Nurettin Özdebir- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı

“İHTİYACIMIZDAN DAHA FAZLA DÖVİZ GETİREBİLİYOR OLMAMIZ LAZIM”
“Tüm dünyada sayısız emtiada yüzde 300’lerde bir fiyat artışı var. Kurdan dolayı bizi daha fazla etkiliyor tabi. Bu açıdan bakıldığında işletme sermayeniz yüzde 100 artmadı, kredileriniz yüzde 100 artmadı ama aynı işi yapabilmek için daha çok paraya ihtiyacınız var.” diyen Özdebir, şunları söyledi: “Sıkıntı burada. Türkiye ekonomisi paraya dayalı bir ekonomi haline geldi. Para muslukları ne zaman açılırsa o kadar ekonomi canlanıyor. Para muslukları açmanın da enflasyon gibi bir bedeli var. Eğer gerçekten ticari kredilerin genişlemesi yani iş insanlarının kullandığı kredilerin genişlemesi şeklinde kullanırsak yatırım iştahı da devam ediyor. Şu an yatırım iştahı devam ediyor. Görüyorsunuz organizelerde yer kalmadı. Türkiye’nin kurtuluşu da burada. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. Ülke ekonomisi, aile bütçesinden farklı değil. Maaşı yetmiyorsa borç alıyorsunuz. Bizim ülkeye, ihtiyacımızdan daha fazla döviz getirebiliyor olmamız lazım. İnşallah onu da başarırız.”

“KATMA DEĞERİ, YERLİ MALZEME KULLANARAK ARTIRMALIYIZ”
“Eğer ithal ettiğimiz ürünleri yerli olarak üretebilirsek, bizler de üretimlerimizde yerli mallarını tercih edersek ciddi katma değer yaratırız.” tespitini ortaya koyan Özdebir, “Şu anda 100 liralık ihracat yaptığımızda 70 liralık da ithalat yapmış oluyoruz. Türkiye’ye kalan 30’un içinde bile enerji gibi tedarikçi ithaller var. O nedenle bizim yerli ham maddeyi tercih ederek üretim yapmamız lazım ki daha fazla katma değer kalsın. Katma değerli üretim denilince akla sadece yüksek teknolojili ürünler geliyor. Bu çok önemli evet Ankara orada Türkiye’nin liderliğini yapıyor ama yerli malzeme kullanarak katma değeri arttırmanın çarelerine bakmak lazım.” diye konuştu.

GGYD’NİN ŞUBELEŞME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR…
İzmir’den başlattıkları şubeleşme çalışmalarından söz eden GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu ise “Yeni şubelerle birlikte yıl sonuna kadar üye sayımızı 1000’e çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Mal ve hizmet satışına katkıda bulunmak amacıyla kurdukları www.bivarbiyok.com adlı e-ticaret sitesine ilginin her geçen gün artığını ifade eden Allıoğlu; bu platform aracılığıyla üyelerinin ücretsiz, üye olmayanların da çok düşük komisyonla Türkiye’nin her yerine satış yapabildiklerini belirtti. Allıoğlu ayrıca piyasadaki nakit sıkışıklığı ve hayat pahalılığına işaret etti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’e (soldaki), Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M.Nezih Allıoğlu tarafından plaket takdim edilirken. 

Allıoğlu, ziyaretin anısına Özdebir’e bir plaket takdim etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir