Connect with us

Eğitim

DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖZELİNDEKİ İLK BLOCKCHAIN LABORATUVARI…

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) bünyesindeki Blockchain Türkiye Platformu, İstanbul Üniversitesi ve Atez Yazılım iş birliğiyle “Türkiye’nin devlet üniversitesi özelindeki” ilk blockchain laboratuvarı kuruldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Blockchain Laboratuvarı’nda; sanayi, üniversite ve sivil toplum kuruluşu (STK) iş birliğiyle ve kamu yararı gözetilerek Araştırma- Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine ilişkin programlar düzenlenecek. Gençlere blockchain tabanlı teknoloji konusunda eğitim verilerek nitelikli iş gücüne doğrudan katkı sağlanması amaçlanıyor.

 

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) liderliğindeki Blockchain Türkiye Platformu, “Türkiye’de sürdürülebilir blockchain ekosistemi oluşturulmasına ve bu teknolojiyle yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesine” yönelik çalışmalar yürütüyor. Platform, İstanbul Üniversitesi ve Atez Yazılım iş birliğiyle “Türkiye’nin devlet üniversitesi özelindeki ilk blockchain laboratuarı” hayata geçirildi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Blockchain Laboratuvarı’nda; sanayi, üniversite ve sivil toplum kuruluşu (STK) iş birliğiyle ve kamu yararı gözetilerek Araştırma- Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine ilişkin programlar düzenlenecek.

Çağdaş Ergin- Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Genel Sekreteri

GENÇLERE BLOCKCHAIN TABANLI TEKNOLOJİ EĞİTİMİ VERİLECEK…
Blockchain Türkiye Platformu’nun önemli misyonlarından birinin “tüm dünyada gelişmekte olan blockchain teknolojisinde faaliyet gösteren akademik ve kamu kurumlarını tespit etmek, bu paydaşlarla karşılıklı ilişkiler geliştirmek ve yenilikçi stratejiler belirlemek” olduğunu ifade eden TBV Genel Sekreteri Çağdaş Ergin, “Türkiye’nin en saygın ve köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ile de aynı strateji doğrultusunda bir iş birliği gerçekleştirildi. Dezavantajlı gruplar-gençler için blockchain tabanlı teknoloji eğitimleri noktasında katkı sunmak; sanayi, üniversite ve STK iş birliği yapılarak Ar-Ge faaliyetlerinde kamu yararı gözetilerek programlar düzenlenmesi hedeflenmektedir.” dedi.

 

“Türkiye’nin devlet üniversitesi özelindeki ilk blockchain laboratuarı” niteliğini taşıyan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Blockchain Laboratuvarı’nın kuruluş protokolü, TBV Genel Sekreteri Çağdaş Ergin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Atez Yazılım Genel Müdürü Dr. Kenan Güler tarafından parafe edildi. 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir