Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRK MÜTEAHHİTLERİN RUSYA VE UKRAYNA’DAKİ PROJELERİ…

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, savaş halindeki iki komşu ülke Rusya ve Ukrayna’da üstlendikleri inşaat projelerine ilişkin açıklama yaptı. Şu anda Rusya’da yaklaşık 21 milyar dolar değerinde 150 projenin devam ettiğini ifade eden Eren, “Ukrayna’da toplam 3 milyar dolar değerinde yeni aldığımız, başlayan veya başlayacak projelerimiz var. 1972’den bugüne kadar Ukrayna’da üstlendiğimiz proje tutarı da yaklaşık 9 milyar dolar.” dedi.

 

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB); Rusya ve Ukrayna’da geçmişten bugüne üstlendikleri inşaat projeleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

RUSYA’DA DEVAM EDEN PROJE SAYISI 150
TMB Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin kendileri için en önemli pazar durumundaki Rusya’da 1972 yılından bu yana 95 milyar dolarlık iş üstlendiğini, bunun (30 projeyi kapsayan) 11 milyar dolarlık bölümünün 2021 yılında hayata geçtiğini ve hâlihazırda 21 milyar tutarında 150 projenin devam ettiğini açıkladı.

Erdal Eren-Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı

UKRAYNA’DAKİ YENİ PROJELER 3 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE
Ukrayna’daki proje sayısında da istikrarlı bir artış meydana geldiğini; 2019’da 7, 2020’de 10 ve 2021’deyse 4 yeni müteahhitlik anlaşmasına imza attıklarını belirten Eren, şu bilgileri aktardı: “Ukrayna’da toplam 3 milyar dolar değerinde yeni aldığımız, başlayan veya başlayacak projelerimiz var. 1972’den bugüne kadar Ukrayna’da üstlendiğimiz proje tutarı da yaklaşık 9 milyar dolar.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir