Connect with us

Sağlık

KANSER TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLARA MASAL TERAPİSİ…

Santa Farma gönüllülerinin “Mutlu Masallar Projesi” kapsamında seslendirdiği masallar, Gülmek İyileştirir Derneği tarafından müzik eklenip Mp3 çalarlara yüklenerek Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklara armağan edildi.

 

Dünya genelinde her yıl 300 bin, Türkiye’de ise yaklaşık 3 bin 500-4000 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Lösemi ve lenfomanın başı çektiği çocukluk çağında görülen türlerin tüm kanser vakıaları içindeki payı yüzde 2-4 civarında. 15 Şubat Dünya Kanser Günü’nde hastalığın sebeplerine ve tedavi süreçlerine ilişkin bilgilendirmeler yapılıyor ve farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.

PSİKOLOG ONAYLI 125 MASAL SESLENDİRİLDİ
Masalların uzun süreli yatış sürecinde sağladığı iyileştirme gücünden yararlanılan projede gönüllü olarak yer alan 50 Santa Farma İlaç çalışanı, psikolog onaylı 125 masalı Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar için evlerinde seslendirdi. Gülmek İyileştirir Derneği tarafından müzik eklenen masallar, Mp3 çalarlara yüklenerek kanserle mücadele eden çocuklara hediye edildi.

Santa Farma gönüllüleri geçen yıl aynı proje kapsamınca BAU Medikal Park Göztepe Hastanesi Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklar için 100 masal seslendirmişti.

“Mutlu Masallar Projesi’ne” bireysel ve kurumsal destek vermek isteyenler Gülmek İyileştirir Derneği’ne [email protected] mail adresinden ulaşabiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir