Connect with us

Yaşam

NASA UZAY SERGİSİ 8 ARALIK’TA…

Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi’nin eğlence bölümü HUPALUPA EXPO’nun Türkiye’ye getirdiği “NASA Uzay Sergisi” 8 Aralık 2021’de Metropol İstanbul’da ziyarete açılacak.

NASA Uzay Sergisinde, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzay görevlerine tanıklık eden gerçek boyuttaki eserlerin de içinde bulunduğu 200’ü aşkın eser yer alıyor. NASA’nın uzay deneyimlerinin yakından görüleceği sergi; gerçek boyutlu ve tarihi öneme sahip koleksiyon eserleri interaktif teknolojilerle zenginleştirilmiş VR alanlarıyla deneyimleme imkanı sunacak.

ZİYARETÇİLER AY TAŞINA DOKUNABİLECEK
4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği NASA Uzay Sergisi, uzaydan gelen özel parçalar ve oradaki yaşamı deneyimlemeyi sağlayan üst düzey teknolojiye sahip uzay enstrümanı bulunuyor. Ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek Ay Taşı’nın da getirildiği sergide; uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, Saturn V roketinin 10 metre uzunluğundaki modeli, uzaya giden astronotların giydiği kıyafetler, astronot menüleri ve görevlerde kullanılan ekipmanlarla Apollo kapsülü, Sputnik 1 uydusunun ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) modelleri ve Elon Musk’ın sahibi olduğu Space X’in geliştirdiği Starship’in prototip modeli de görülebilecek.

Biletler; https://www.biletix.com/anasayfa/TURKIYE/tr ve https://www.mobilet.com/ üzerinden veya Metropol AVM NASA Uzay Sergisi girişinde yer alan gişelerden temin edilebilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir