Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ 2021 YILI İHRACAT HEDEFİNİ AŞTI…

Türk İklimlendirme Sektörü; 2021 yılının başında yıl sonu için hedeflediği 5 Milyar dolarlık ihracat rakamını Ekim ayı itibariyle aştı. 5 milyar 65 milyon dolarlık büyüyen sektörün yıl sonunda 6 milyar doları geçmesi bekleniyor.

İklimlendirmede ihracat 2020 Ekim ayına kıyasla yüzde 35,6 oranında artarken; 2021 yılbaşından bu yana genel ihracattan aldığı pay yüzde 2,8’i buldu. Türkiye’de Ocak – Eylül arasında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 83,4 iken; iklimlendirme sektöründe aynı aylar arasında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 96,1’e ulaştı.

Mehmet Şanal-İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Şanal-İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı

“İHRACATA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR”
İhracatçı şirketlere destek olmak amacıyla fuarlarda “info standlar” kurup; “ticari heyetler” ve “reklam kampanyaları” düzenlediklerini belirten İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, “2021 yıl sonu için koyduğumuz 5 milyar dolarlık ihracat büyüklüğünü Ekim ayı itibariyle geçtik. Bu seneyi 6 milyar doları aşan bir seviyede kapatacağımızı öngörüyoruz. Türk İklimlendirme sektörü tüm paydaşlarıyla hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Dünya’nın her coğrafyasında yaptığımız yoğun mesainin karşılığını alıyoruz. Bunun yanı sıra; fuarlarda ihracatçı şirketlerimize destek olmak adına info standlar kuruyor, ticari heyetler ve reklam kampanyaları düzenliyoruz. Gelecek yıl Türkiye’nin partner ülke konumunda yer alacağı ‘MCE – Mostra Convegno Expocomfort Fuarı’ için de çalışmalarımız sürüyor. İhracatçılarımız için bu fuarın Ülkemiz ürünlerinin satış ve pazarlama ayağında önemli bir katma değer sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir