Connect with us

Finans & Ekonomi

YATAK ENDÜSTRİSİ IBIA EXPO 2022’DE BULUŞUYOR…

Birleşik Fuar Yapım A.Ş. (BİFAŞ) organizatörlüğü ve Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA) iş birliğiyle düzenlenecek yatak endüstrisinin tek fuarı “IBIA EXPO – Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı” 06-09 Ekim 2022’de İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak.

Türkiye yatak yan sanayi üreticilerinin globalde rekabet gücünü artırmak amacıyla organize edilen IBIA EXPO; yatak üretimine tedarik sağlayan 10 farklı alt kategoriden katılımcısıyla yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçileri karşılayacak. Türkiye’de yatak endüstrisi alanında faaliyet gösteren 83 ihracatçı firmaları aynı çatı altında toplayan Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA) 2020 yılındaki 2 milyar dolarlık ihracatını fuar aracılığıyla 2023’te 3 milyar dolara taşımayı hedefliyor.

Osman Güler-IBIA Yönetim Kurulu Başkanı

Osman Güler-IBIA Yönetim Kurulu Başkanı

“İHRACATTA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR”
IBIA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güler, yatak yan sanayi ve teknolojileri firmalarının ihracata önemli katkı sağladığını ifade etti: “Türkiye’de sayıca çok fazla yan sanayi ve teknoloji firması olmamasına rağmen yaklaşık 160 firmayla ihracat rakamlarında önemli bir yer teşkil ediyor. Ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan sektörümüzü yurtiçi-yurtdışı her platformda derneğimiz çatısı altında temsil edeceğiz. Sektörümüz, potansiyeli yüksek hedeflerle ilerliyor.”

“YAKIN GELECEKTE İLK 3 ÜLKE ARASINDA OLACAĞIZ”
Dünya genelinde 31 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip yatak üretiminde Türkiye 14. sırada yer aldığını hatırlatan Güler, gelecekte Türkiye’nin ilk 3 arasında yer alabileceğine dikkat çekti: “Sektörümüzün rakamsal büyüklüğünde parlak bir tablo ortaya çıkıyor. Sektör firmalarının üretimleri 3 milyar dolar, ihracatları ise 2 milyar dolar civarında ve 25 bin kişilik bir istihdama sahip. Yakın gelecekte bu konuda önde gelen ilk 3 ülke arasına girebileceğimizi düşünüyorum.”

 Ümit Vural-Birleşik Fuar Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Ümit Vural-Birleşik Fuar Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

“GLOBALDE REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Birleşik Fuar Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural, yerel firmaların globaldeki rekabetlerini artırma hedefiyle çalıştıklarını dile getirdi: “IBIA EXPO, 15.000 m2 net kapalı alanda 6-9 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek ve bu fuar daha ilkinde uluslararası olacak. Fuarın sektöre önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Hedefimiz, firmalarımızın dünyadaki yatak yan sanayi firmalarıyla rekabet etme güçlerini artırmak ve yeni pazarlar bulmalarına yardımcı olmaktır.”

“İŞ AĞI GELİŞTİRMELERİNE YARDIMCI OLACAĞIZ”
Fuar kapsamında iş ağı geliştirmelerine yönelik B2B toplantılarının organize edildiğini belirten Vural, “Yaklaşık 70 ülkeden 20 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. 200’ün üzerinde sektöründe lider firma ve üreticinin katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde IBIA EXPO ismiyle ilk defa kapılarımızı açacağız. Fuarda alıcı ülkelerden binlerce ziyaretçi, iş insanları, özel alıcılar, yatırımcılar ve önde gelen üretici markaları ağırlamanın yanı sıra B2B toplantılarıyla da iş ağı geliştirilmesi için hazırlıklarımıza başladık.” dedi.

Fuarla ilgili detaylı bilgi için: www.ibiaexpo.com

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir