Connect with us

Finans & Ekonomi

ZÜCCACİYE SEKTÖRÜNDE HEDEF 6 MİLYAR DOLAR CİRO…

10 milyar dolar büyüklüğe ulaşan züccaciye sektörünü bir araya getiren ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, 16 Eylül Pazartesi günü 31. defa TÜYAP’ta kapılarını açtı. Fuar sayesinde sektörde 1 milyar doların üzerinde ciro bekleniyor.

ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Japonya, Hollanda ve Kanada’nın dünyada en çok züccaciye ihracatı yapan ülkeler arasında yer aldığını dile getiren Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, bu ülkelerin Türkiye’den yaptıkları ihracatın yüzde 3 oranında kaldığına dikkat çekerek fuarlar ve B2B’ler aracılığıyla bu payın artırılması gerektiğini söyledi.

 Mesut Öksüz-Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı

Mesut Öksüz-Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı

“EN ÇOK DIŞ TİCARET FAZLASI VEREN SEKTÖRLER ARASINDAYIZ”
Züccaciyenin en çok dış ticaret fazlası veren sektörler arasında 5. sırada yer aldığını belirten Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, konuyu şöyle detaylandırdı: “10 yıl önce 2,7 milyar dolar ciro yapan sektörümüz, bugün 6 milyar dolar ciro gerçekleştiriyor. Aynı zamanda sektörümüz en çok dış ticaret fazlası veren sektörler arasında 5. sırada. 2020 yılında 3,5 milyar dolar dış ticaret fazlası veren sektör, 2021’in ilk 7 ayında 2,63 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi. Bu da 2021 yılında 4,5 milyar dolar dış ticaret fazlası vereceğimiz anlamına geliyor.”

“İHRACATTA 2021 SONU HEDEFİMİZ YÜZDE 60’A ULAŞMAK”
Türkiye’nin ihracat payını artırması gerektiğini vurgulayan Öksüz, “Dünyada züccaciye ithalatı yapan ülkelere baktığımız zaman ilk 7 sırada ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Japonya, Hollanda ve Kanada geliyor. Bu ülkelerin Türkiye’den yaptıkları ihracat ise sadece yüzde 3. Bizim fuarlar ve B2B’ler aracılığıyla bu payı artırmamız gerekiyor. İhracatın yüzde 51’ini ise Avrupa’ya gerçekleştiriyoruz. 2021 sonunda ise bu oranı yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

ZÜCCACİYE SEKTÖRÜNDE YIL SONU HEDEFİ 5,5 MİLYAR DOLAR…

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir