Connect with us

Finans & Ekonomi

AYAKKABI SEKTÖRÜ “AYMOD ULUSLARARASI AYAKKABI MODA FUARI’NDA” BULUŞUYOR…

Türkiye’nin en kapsamlı ayakkabı ve moda fuarlarından “AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı” bu yıl 29 Eylül – 02 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 65. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuarın içindeki 6 Hall’de toplam 30 bin metrekare alanda gerçekleşecek organizasyon 35’in üzerinde ülkeden binlerce alım heyetine ev sahipliği yapacak.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, AYMOD Uluslararası Moda Fuarı kapsamında yılsonunda 1.5 milyar dolarlık ihracat yapmak istediklerini vurguladı.

Berke İçten-Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı

Berke İçten-Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı

“2023 HEDEFİMİZ 2.5 MİLYAR DOLAR”
2023 yılında 2,5 milyar dolarlık ihracata imza atmak istediklerini ifade eden Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, konuyu şöyle detaylandırdı: “2021 Ocak-Ağustos döneminde ayakkabı ihracatında yüzde 24’lük artışla 674 milyon dolarlık ihracata ulaştık. Yılın aynı döneminde deri ve deri mamulleri ihracatı kapsamında da en fazla ihracat gerçekleştiren alt sektör 90 milyon dolarla ayakkabı sektörü oldu. Fuar kapsamında yılsonu ihracat hedefimizi de tazeleyerek dünyaya 1.5 milyar dolarlık Türk ayakkabısı ihraç etmek istiyoruz. 2023 yılı için 2.5 milyar dolar olan ihracat hedefimizle de dünya pazarındaki rolümüzü daha çok artırmayı planlıyoruz.”

“TÜRKİYE DÜNYANIN 5. BÜYÜK ÜRETİM MERKEZİ”
Covid-19 salgınıyla geçen 2020’de 280 milyon çift ayakkabı ihraç ettiğini hatırlatan İçten, “Dünyanın 5. büyük üretim merkezi olan Türkiye, ayakkabı sanayinde rekorlara koşmaktadır”. dedi.

YENİ İŞ FIRSATLARI YAKALANABİLİR
Ayakkabı ve saraciye modasındaki en son modelleri bir araya getiren en önemli ticari platformlar arasında yer alan fuarın, geniş katılımcı profiliyle yeni iş fırsatlarına aracı olması bekleniyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir