Connect with us

Finans & Ekonomi

“İYİ Kİ TURQUALITY VAR”

Türk şirketlerini global yarışa dahil etme ve Türkiye’nin ihracat gelirini çoğaltma hedefiyle hayata geçirilen devlet destekli ilk marka programı Turquality, hem teşvik hem değer oluşturan bir iş modeli. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “yazılım, oyun, siber güvenlik, eğitim, lojistik, sağlık turizmi, müşavirlik, tasarım, hizmet ihracatı gibi birçok alanda ayrı bir Turquality programı oluşturulacağını” duyurdu. Turquality’nin “pazarlamadan siparişe, üretimden satışa ve satış sonrası hizmete kadar uçtan uca bütün süreçlerini kapsadığını” belirten Progroup Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, programa dahil olduktan sonra kilogram başına ihracatın 6,91’den 12,19 dolara çıktığını ve ihracat yapılan ülke sayısının yüzde 78,6 arttığını kaydetti.

 

Mehmet Muş- Ticaret Bakanı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Turquality programının daha etkin hale getirileceğini ve e-Turquality desteği başlayacağını açıkladı. “Turquality programını elden geçiriyoruz. İlk günden bugüne ihracatçılarımıza önemli katkılar sundu. Şimdi daha etkin daha güçlü hale getiriyoruz.” diyen Muş, “yazılım, oyun, siber güvenlik, eğitim, lojistik, sağlık turizmi, müşavirlik, tasarım, hizmet ihracatı gibi birçok alanda ayrı bir Turquality programı oluşturulacağını” duyurdu. Muş, 2011’de 211 milyar dolar, 2022’de de 230,9 milyar dolar ihracat hedeflediklerini belirtti.

 

Dr. Salim Çam- Progroup Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı

İHRACAT GİRDİSİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Progroup Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam,
Turquality programının dünya markası olmayı hedefleyen firmalar için “pazarlamadan siparişe, üretimden satışa ve satış sonrası hizmete kadar uçtan uca bütün süreçleri” kapsadığını ifade etti. Programla “Türkiye’yi ve Türk şirketlerinin globalde marka haline gelmesinin ve Türkiye’nin ihracat girdisinin artırılmasının” hedeflendiğini söyleyen Çam, “Progroup Turquality iş modelimiz ile bugüne kadar 50’yi aşkın firmanın Turquality kapsamına girmesini sağladık. 30’u aşkın Türk firmasının Turquality kapsamına girmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Uzman ekibimiz ve yüzlerce firmaya verdiğimiz hizmetimizle, bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübeler toplamı ve yaşam miktarının 200 yılı geçtiğini söyleyebiliriz.” dedi.

 

KİLOGRAM BAŞINA İHRACAT 6,91’DEN 12,19 DOLARA ÇIKTI
Çam, Turquality kapsamındaki 63 firmanın dahil olduğu araştırma sonuçlarına ilişkin şu bilgileri aktardı: “Turquality kapsamından önce kilogram başına ihracat 6,91 dolar iken, Turquality kapsamına girdikten sonra kilogram başına ihracat 12,19 dolara çıkıyor. Turquality-marka programı kapsamına giren firmalar, ihracat yaptıkları ülke sayısını yüzde 78,6 artırıyor. Katılımcı firmaların yüzde 64,3’ü programa katıldıktan sonra yurtdışı mağaza, showroom, depo vb. birim sayısını artırdığını belirtiyor. İhracat cirosunda artış olduğunu belirten firmaların oranı yüzde 76,2 oldu. Katılımcıların yüzde 86’sına göre Turquality, hem teşvik programı, hem yönetim iş modeli olarak görülerek, işlerinin sistematize edilmesini sağlıyor. Turquality alan firmalar, ‘İyi ki Turquality var’ demektedirler.”

TURQUALITY’NİN İŞLETMELERE SAĞLADIĞI DEĞER ARTIŞI
-Karlılığın artışına katkısı: Yüzde 14
-İhracat artışına katkısı: Yüzde 15
-Verimlilik artışına katkısı: Yüzde 17
-Marka bilinirliğine katkısı: Yüzde 7
-İç piyasa artışına katkısı: Yüzde 10
-Yeni ürün geliştirmeye katkısı: Yüzde 12
-Müşteri memnuniyet seviyesi: Yüzde 97
-İsraf ve maliyetleri azaltmaya katkısı: Yüzde 14

Progroup Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, programa dahil olduktan sonra kilogram başına ihracatın 6,91’den 12,19 dolara çıktığını ve ihracat yapılan ülke sayısının yüzde 78,6 arttığını kaydetti.

TURQUALITY DESTEKLERİ
İstihdam, sertifikasyon, yazılım ve bilişim, depo hizmetleri, gelişim yol haritası, danışmanlık, pazar araştırması, ofis depo mağaza kira ve kurulumu, tasarım, uluslararası hukuk danışmanlık, ürün hizmet ve marka tescili ve korunmasıyla ilgili giderler.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir