Connect with us

Finans & Ekonomi

“NAVLUN HİZMET İHRACATI OTOMOBİLLE YARIŞIYOR”


2021 yılının ilk yarısında Türkiye’den 5 milyar dolarlık otomobil; 4,9 milyar dolar tutarında lojistik sektörü hizmet ihracatı yapıldığını belirten Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı, “Navlun hizmet ihracatı, otomobil ihracatıyla yarışır hale geldi. Lojistik sektörü Türkiye’ye çok daha fazla döviz kazandırabilir. Uluslararası yük taşımacılığında maliyetlerin azalması, ülkemizin toplam ihracatını da artıracaktır.” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödemeler Dengesi geçici verilerine göre, 2020 yılı “navlun hizmet ihracatı” 7 milyar 609 milyon dolar, ithalatı ise 5 milyar 922 milyon dolar. 2021 yılının birinci 6 aylık bölümünde navlunda 4 milyar 931 milyon dolarlık ihracat ve 3 milyar 433 milyon dolarlık ithalat gerçekleşti.

Engin Kırcı- Ares Logistics Kurucu Ortağı

Yük taşımacılığı ve lojistik hizmet ihracatı istatistiklerini değerlendiren Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı, sektörünün geçen sene ve bu yılın ilk 6 ayında ülke ekonomisine, ihracatına, istihdamına ciddi katkı sağladığını kaydetti.

“LOJİSTİK SEKTÖRÜ DAHA FAZLA DÖVİZ KAZANDIRABİLİR”
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileriyle otomobil ihracatının 2020’de 9 milyar 636 milyon, 2021 Ocak-Haziran dönemindeyse 4 milyar 966 milyon dolara gerilediğini ifade eden ve “Navlun hizmet ihracatı, otomobil ihracatıyla yarışır hale geldi.” diyen Kırcı, şunları dile getirdi: Merkez Bankası geçici verilerine göre bu yılın ilk yarısında navlun ihracatı yüzde 42 yükselirken navlun ithalatındaki artış ise yüzde 23,5’te kaldı. Lojistik sektörü Türkiye’ye çok daha fazla döviz kazandırabilir. Uluslararası yük taşımacılığında maliyetlerin azalması, ülkemizin toplam ihracatını da artıracaktır.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir