Connect with us

Finans & Ekonomi

SOCAR TÜRKİYE 1,3 MİLYAR ABD DOLARINA EŞDEĞER SENDİKASYON KREDİSİ SAĞLADI

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki SOCAR Türkiye; dünyanın önde gelen bankaları Citibank N.A., London Branch (Citi) ve JP Morgan Securities plc (JP Morgan) liderliğinde 1,3 milyar ABD dolarına eşdeğer sendikasyon kredisi sağladı. SOCAR Türkiye kredi sayesinde; 2021 yılı başından itibaren Türkiye’de finansal hizmetler sektörü dışında faaliyetini sürdüren bir şirketin sağladığı en yüksek tutarlı işleme imza attı.

Dünyanın önde gelen banka ve finans kuruluşlarının katıldığı sendikasyonun SOCAR’ın garantörlüğünde beş yıl vade ve EURIBOR /LIBOR +345 baz puanlık faiz oranıyla sağladığı kredi; SOCAR’ın ve SOCAR Türkiye’nin finansal gücüne dair inancı destekler nitelikte değerlendirildi.

Rövnag Abdullayev-SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı

Rövnag Abdullayev-SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı

“FİNANSAL YAPIMIZ GÜÇLENECEK”
SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, sağlanan krediyle finansal yapılarının güçleneceğini ifade etti: “Dünyanın güçlü finans kuruluşları JP Morgan ve Citi liderliğinde sağlanan bu büyüklükteki bir refinansman kredisi, piyasalarda pandemi kaynaklı küresel belirsizliklerin halen sürdüğü bir ortamda SOCAR Türkiye’ye duyulan büyük güvenin bir göstergesidir. Söz konusu finansmanla bir yandan finansal yapımızı güçlendirirken, diğer yandan da görece düşük faiz oranıyla grubumuzun geçmiş borçlarının ortalama maliyetini iyileştiriyoruz. Bu ölçekteki bir sendikasyon kredisine bu koşullarda erişmemizin, içinde bulunduğumuz küresel ekonomik şartlar da göz önüne alındığında ayrı bir önem taşıdığını düşünüyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir