Connect with us

Finans & Ekonomi

DIŞ TİCARETTE “YEŞİL DÖNEM” BAŞLIYOR…

Akbank, “sürdürülebilirlik” çerçevesinde faaliyet gösteren dış ticaret müşterileri için Yeşil Dış Ticaret Paketi’ni hayata geçirdi. Türkiye’de ilk defa Akbank’ın hazırladığı paket sayesinde banka müşterileri; ayrı ücret ödemeden, 40 dış ticaret işlemini, 40 gelen uluslararası fon transferini ve 40 giden uluslararası fon transferini hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Akbank, Yeşil Dış Ticaret Paketi’yle müşterilerine sunduğu dış ticaret tarifesi, uygun muhabir banka masrafı, avantajlı akreditif fiyatlamaları ve leasing gibi bir çok imkanın yanı sıra; yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve kaynak verimliliğine katkı sağlayan yatırım malı alımlarında “Aklease’in” sürdürülebilir ECOLease ürünlerinde uzun vadeli ve uygun finansman maliyeti  de sağlıyor.

Mehmet Tugal-Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Mehmet Tugal-Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

“HEDEFİMİZ, 2030 YILINA KADAR 200 MİLYAR SÜRDÜRÜLEBİLİR KREDİ”
Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, 2030 yılına kadar 200 milyar TL sürdürülebilir kredi finansmanı sağlama hedeflerini: “Ülkemizin düşük karbon ekonomisine geçişine destek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bankacılık sektöründe sürdürülebilir finansman alanında somut hedef veren ilk mevduat bankasıyız. 2030 yılına kadar ülkemize 200 milyar TL sürdürülebilir kredi finansmanı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca kredi portföyümüzün iklim değişikliğine etkisini 2030 yılına kadar azaltma hedefimiz var.” cümleleriyle detaylandırdı.

“ÇEVREYE DUYARLI FİRMALARI DESTEKLEYECEĞİZ”
Yeşil fon paketiyle birlikte dış ticarette bir ilke imza attıklarını hatırlatan Tugal: “Sürdürülebilirlik faaliyetlerinde bulunan firmalara avantajlar sunarken, aynı zamanda bu faaliyetlere yeni başlayan, çevreye ve doğaya duyarlı firmalara da destek vereceğiz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir