Connect with us

Finans & Ekonomi

KRİPTO PARA VE BLOCKCHAIN DÜNYAYI NEREYE GÖTÜRÜYOR?

Online gerçekleşen ‘ALL IN BLOCKCHAIN’ konferansında kripto paralara ilişkin merak edilen detaylar anlatıldı. Dijital cüzdanların 24 kelimelik şifrelerle korunduğu, alım-satım kararlarının sağlam bir psikoloji gerektirdiği, sosyal ticaret platformlarının bir devrim meydana getireceği ve fiziksel paraya ihtiyacın giderek azaldığı belirtildi.

 

40’tan fazla konuşmacının söz aldığı ALL IN BLOCKCHAIN konferansında “Bankacılık ve finans Sektöründe Blockchain Uygulamaları ve Gelişmeleri”; “Kripto Paraların Günlük Hayatta Kullanım Alanları”; “Kripto Para Alım Satım İşlemleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler”; “Yenilikçi Yatırım Araçları”; “Küresel Finansta Bitcoin ve Blockchain Devrimi”; “Kripto Paralarda Temel Analiz Yöntemleri”; “NFT ve Doğrulanabilir Nitelik Karşılaştırması”, Blockchain ve Kripto Para Alanında Global Gelişmeler”; “Blockchain’i Kim, Neden Kullanmak İstesin?” ve “Kripto Finansında Uzun Vadeli Değer Yakalama” başlıklarında bilgilendirici açıklamalar yapıldı.

CÜZDANLAR 24 KELİMELİK ŞİFREYLE KORUNUYOR
Bitcoincuzdanim kurucusu Hakkı Pehlivan, “Kriptopara Cüzdanları- Kripto Varlıklar En Güvenli Nasıl Saklanır?” oturumunda yatırımcıların kafalarındaki sorular hakkında şunları söyledi: “Dijital cüzdanların farklı çeşitleri vardır ve 24 kelimelik şifre ile güvenliği sağlanır. Bu cüzdanlar kripto varlığın size ait olduğunu ispatlar. Bu cüzdanın temininde öncelikle güvenilir cüzdan sağlayıcıları tercih edilmelidir. Bu cüzdanların kullanımı çok basittir. Kripto para sahibiyim diyorsanız bu cüzdanı da mutlaka almanız gerekiyor. Son dönemde onlarca dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. 24 kelimelik şifrenizi kimsenin ulaşamayacağı bir yerde tutun kimseyle paylaşmayın ve kelimeleri dijital ortamda tutmayın.”

“ALIM-SATIM, SAĞLAM PSİKOLOJİ GEREKTİRİR”
BBSmartBot CEO’su Tarık Eroğlu, “Trade yapmak sağlam bir psikoloji gerektirir. İnsan olarak birçok zaafa sahibiz. Kazanma hırsı, kaybetme korkusu ile işlem yaparken her zaman aynı ruh halinde ve aynı dikkatte olamayabilirsiniz. Panik alım ve satımları bütün trade disiplininizi bozar, bu da daha çok kayba veya daha büyük bir karı kaçırmanıza neden olur. Algoritmik Trade ile bunun önüne geçebilirsiniz. B&B Smart Bot, bu yükü sizin için üstlenir. Botlarda türlü kararsızlıklar ve duygularla yapılan işlemler yoktur. Disiplinli bir şekilde stratejiyi gerçekleştirmeye programlanmıştır.” görüşlerini dile getirdi.

“SOSYAL TİCARET PLATFORMARI BİR DEVRİM OLACAK”
Paratica Kurucu Ortağı Ali İlhan Hacıfazlıoğlu “Yenilikçi Yatırım Araçları ve Sosyal Trade” başlıklı oturumda, herkesin katılabileceği sosyal ticaret platformlarının bir devrim olacağını kaydetti: “Sosyal ağlar her şeyden önce kullanıcıların ilgilerini çekebilecek yeni ürünleri bulmak, keşfetmek için son derece etkili yöntemler sunuyor. Ancak buna karşın insanlar kripto para ve blockchain uygulamalarına ulaşma konusunda belirsizlik yaşıyorlar. Sosyal ticaret platformlarının gelişmesi, bu yatırım araçlarına kolay ve basit bir şekilde ulaşımı sağlayacak. Böylelikle herkes çok kolay bir şekilde bu dünyada kolay alım satım yapabilecek pozisyona geçebilecek.”

“10 BİNE YAKIN PROJENİN KRİPTO PARALARI PİYASADA”
TrueFeedBack Kurucu CEO’su Ali Osman Çıbıkdiken “Truefeedback: Veri Ekonomisinin Blockchain Platformu” başlıklı oturumda şöyle konuştu: “Piyasada 10 bine yakın farklı projenin farklı kripto paraları var. Kolayca girilebilen kripto para piyasası veri toplama anlamında da basit ama etkili çözümler sunuyor. Yeni bir ürün piyasaya çıkacağı zaman TrueFeedBack üzerinden düzenleyebilecekleri anketler ile tüketici alışkanlıklarına ulaşabilir ve ürün geliştirmede bu verilerden yararlanılabilir. Bu tür projelerin artması ve ekonomiye yeni bakış açıları kazandırması için yerli projeler daha da artmalı.”

“FİZİKSEL PARAYA İHTİYAÇ AZALIYOR”
Dış Ticaretin Finansmanı ve Dijital Dış Ticaret Uygulamaları Danışmanı Meral Şengöz, Çin’in dijital Yuan’ı kullanmaya başladığına dikkat çekti: “Artık fiziksel paraya olan ihtiyaç azalıyor. 2022 Olimpiyatlarında Çin hükümeti, dijital Yuan’ı aktif olarak kullanmayı planlıyor. Avrupa ülkelerinden bazıları dijital para için araştırma yaparken, 18 ülke denemelere bile başladı. Hatta ülkemizde merkez bankasının dijital para çalışmalarını gündemine aldığını biliyoruz.”

HER GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ İŞLEM YAPMA İMKANI
XYZ Teknoloji CMO’su Ayşegül Şensoy ise şu ayrıntıya işaret etti: “Günümüz piyasalarında para transferinde 30 dakikanın büyük önemi varken, bu piyasalar hafta sonu 48 saat kapanıyor ve ekonomi bir nevi duruyor. Blockchain ve kripto varlıklar ile 7/24 kesintisiz işlem yapma imkanı bulunuyor.”

KingKong kurucu ortağı Sevim Delibaş All In Blockchain konferanslarının ileriki zamanlarda şartlar elverirse fiziki ortamda gerçekleştirileceğini belirtti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir