Connect with us

Reel Sektör

3D YAZICI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

İş ve sosyal yaşamda pek çok kolaylık sağlayan 3D yazıcıların kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Türkiye’nin ilk yerli 3D yazıcı şirketi Zaxe Genel Müdürü Emre Akıncı, 3D yazıcı seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

3D yazıcı pazarının 2024 yılında ABD’de 20 milyar doları aşması bekleniyor. 50 milyon dolara yaklaşan Türkiye pazarında büyümenin devam ettiğini söyleyen Zaxe Genel Müdürü Emre Akıncı, 3D yazıcı alırken öncelikle kullanım amacının belirlenmesini tavsiye etti.

 Emre Akıncı-Zaxe Genel Müdürü

Emre Akıncı-Zaxe Genel Müdürü

“GÖRSEL KALİTE HEPSİNDE AYNI”
Akıncı, 3D yazıcı seçimine ilişkin şu bilgileri paylaştı: “3D yazıcı seçerken, ürünün hangi amaç için kullanılacağı önemlidir. Eğer çocukların zihinsel ve sanatsal gelişimiyle evde hobi amacıyla kullanmak istiyorsanız, doğal malzemelerle çalışan açık kasa 3D yazıcılar tercih edilmelidir. Eğer sanayi noktasında yedek parça ve daha komplike ürünleri imal etmek için daha dayanıklı üretimler yapılacaksa, endüstriyel malzemelerle çalışan kapalı kasa cihazlar tercih edilmelidir. Görsel kalite tüm 3D yazıcılarda aynıdır. Fakat ürünün kullanım alanına göre tercih edilecek 3D yazıcı türü değişebilir.”

“ÇİN MENŞEİLİ ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN”
Çin menşeili 3D yazıcılardan uzak durulmasını isteyen Akıncı, önerisini: “Piyasada farklı fiyat ve markada çok sayıda 3D yazıcı mevcut. 3D kullanımında önemli iki faktör var. Bunlardan ilki, uzun yıllar aynı kalitede baskı yapabilmesi. İkincisi ise, kullanıcıların her gün başka bir gelişmenin yaşandığı sektörde her an en hızlı ve kolay biçimde satış sonrası destek hizmeti alabilmesi. Çin menşeli ürünler ise bu özelliklerde uzaktır.” cümleleriyle detaylandırdı.

"3D yazıcılar sayesinde evde üretim yaparak e-ticaret sitelerinden satış yapılabilir."

“3D yazıcılar sayesinde evde üretim yaparak e-ticaret sitelerinden satış yapılabilir.”

“EVDEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ”
Akıncı, 3D yazıcılar sayesinde evde üretim yaparak e-ticaret sitelerinden satış yapılabildiğinin altını çizdi: “Sadece kişiler değil, çeşitli Start-Up’lar da bu yolla gelir elde ediyorlar. Özellikle popüler kültür ürünü çeşitli film, oyun karakterleri ve eklemeli oyuncak grupları, düşük maliyet sebebiyle talep 3D yazıcılarla üretiliyor ve satışı yapılıyor. Ayrıca tüm dünyad bulunması zor ve pahalı yedek parçalar, adaptif ve ardıl işlem gerektiren her türlü ürün, 3D yazıcılarla üretildiği girişimler giderek daha karlı ve geniş çapta sürdürülebilir hale geliyor.”

“ÇOCUKLARIN YARATICILIĞINI DESTEKLER”
3D yazıcıların eğitim çağındaki çocuklara fayda sağlayabileceğini hatırlatan Akıncı “Eğitim kurumlarında da son 5-6 senede, 3D yazıcı kullanımı artmaya başladı. Böylece 3D yazıcılar çocukların hayallerini tasarlamanın yanı sıra, bilgisayar becerilerini artırıp, ileride seçecekleri mesleklere ilişkin önemli verileri de ortaya koyabilir.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir