Connect with us

Türkiye Gündemi

7. SABRİ ÜLKER BİLİM ÖDÜLÜ, DOÇ. DR. ELİF KARALAR’IN…

7. Sabri Ülker Bilim Ödülü Töreni, Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği  Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda gerçekleşti. Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğindeki törende bu yılki bilim ödülü Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’a takdim edildi. 

Harvard Üniversitesi bünyesinde genetik ve kompleks hastalıklar üzerine araştırmalar yürüten Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi, ki yılda bir Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu düzenliyor. Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, kendisine layık görülen 7’nci Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü sempozyumdaki törende aldı.  Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Harvard Üniversitesi James Stevens Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü Gökhan Hotamışlıgil de törende hazır bulundu.

METABOLİK HASTALIKLARIN NEDENLERİNİ ARAŞTIYORLAR
Karalar, bilimsel çalışmalarında hücre bölünmesi ve iletişiminde kritik rol oynayan sentrozom ve silyum hücre yapılarının nasıl oluştuğuna ve hangi görevleri yerine getirdiğine cevap arıyor. Karalar ve ekibi, ulaşacakları tüm verilerin bu yapılarda oluşan bozuklukların tanı ve tedavileri için yeni metotlar geliştirilmesine imkan sağlayacağını öngörüyorlar. Sabri Ülker Bilim Ödülü’ne layık görülen çalışmalarda böbrek bozuklukları, körlük, obezite ve diyabet gibi gelişimsel ve metabolik bozuklukların nedenlerini belirleyerek bu hastalıkların tanı ve tedavilerine yön vermeyi de hedefliyorlar.

Törendeki konuşmalarda şunlar ifade edildi:

Ali Ülker-Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Ülker-Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı

“MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİYLE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR DESTEKLENEBİLİR”
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker: “Sabri Ülker Bilim Ödülü’yle Türk bilim dünyasını ve genç Türk bilim öğrencilerini uluslararası alanda desteklemeye devam ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Ülkemizde yapılacak mevzuat değişiklikleriyle bağımsız bilimsel araştırmaların gelişmesine imkan sağlamak ve ekosistemi desteklemek mümkün. Bu değişikliklerle, üniversitelerin yanı sıra bağımsız araştırmaların önü açılabilir böylelikle ülkemiz adına bilimsel verimlilik daha da arttırılabilir.”

 

Dr. Gökhan Hotamışlıgil-Harvard Üniversitesi James Stevens Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü

Dr. Gökhan Hotamışlıgil-Harvard Üniversitesi James Stevens Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü

“GÜÇLÜ BİR BİLİM AĞI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Harvard Üniversitesi James Stevens Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü Gökhan Hotamışlıgil: “Tüm dünyada geleceğin yıldızları olacak genç Türk bilim insanlarını teşvik ederek, birbirleriyle ve ülkemizle bağlantıları güçlü bir bilim ağı oluşturmak istiyoruz. Geleceğimizin güvencesi ve insanlığın refahı için en önemli yapı taşlarından biri bilimsel yetkinlik. Bilimsel kapasitemizin evrensel çerçevedeki etkinliğinin gelişip güçlenmesi için verdikleri katkılar için Ülker camiasına ve Sabri Ülker Vakfı’na minnet duyuyoruz. Bilim Ödülü kazanan genç bilim insanlarının şimdiden müthiş başarılara imza atıyorlar. Elif Nur Fırat Karalar’ın bu seçkin gruba katılmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum ve kendisinin de katılımıyla güçlenerek, ortak düşlerimize bir adım daha yaklaştığımıza inanıyorum.”

 

Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar-Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar-Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Öğretim Üyesi

“GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINA İLHAM VERMEK İSTİYORUM”
Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar: “Sabri Ülker Bilim Ödülü’ne layık görüldüğüm için çok mutluyum. Ödüle layık görülen çalışmalarımın geleceğin bilim insanlarına ışık tutacak araştırmalara ilham kaynağı olmasını diliyorum.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir