Connect with us

Finans & Ekonomi

KOSGEB’DEN İŞLETMELERE TEMİNATSIZ DESTEK…

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Covid-19 etkisiyle ekonomik açıdan zarar gören işletmeler ve startup’lar için “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” başlattı. 21 Mayıs’a kadar başvuru yapılabilecek programda; mikro ölçekli işletmelere 30 bin TL, küçük işletmelere 75 bin TL’ye kadar destek sağlanacak.

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında; imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmelerle, 2017 ve sonrasında kurulan imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki genç işletmelere sermaye katkısı yapılacak.

Mesut Şenel-IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu

Mesut Şenel-IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu

“KURUL VEYA KOMİTE DEĞERLENDİRMESİ YOK”
Yeni hazırlanan destek programında kurul veya komite değerlendirme prosedürü bulunmadığını belirten IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Şenel, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Gelir İdaresi Başkanlığı ve SGK ağırlıklı resmi kayıtlara göre başvuru ve uygunluk kriterlerini karşılayan KOBİ’ler için 21 Mayıs’ta son bulacak başvuruların ardından Haziran ayında ödemeler başlayacak. Programdan yaklaşık 130 bin işletmenin faydalanması bekleniyor. İşletmelerin ve startup’ların destekten verimli şekilde faydalanabilmeleri için gerekli yönlendirmeleri ve bilgilendirmeleri sağlıyoruz.”

TEMİNAT ALINMAYACAK
İşletmeler, bütçesi 5 milyar TL olarak belirlenen programa yalnızca online başvuru yapılabilecek. Mikro işletmeler 3 ay boyunca 30 bin TL, küçük işletmeler ise 3 ay boyunca 75 bin TL’ye kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz şekilde destekten yararlanabilecek. Kullanılan rakam, 2024’ten itibaren 4’er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte geri ödenecek. Geri ödemeli destek için işletmelerden teminat alınmayacak. Teknoloji tabanlı startup’ların bu yıl içinde gerçekleştirdikleri veya gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetler için de 25 bin TL’ye kadar ilave destek verilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir