Connect with us

Finans & Ekonomi

İŞ PORTFÖY’DEN DİJİTAL OYUN DÜNYASINA FON…

Yenilenebilir enerji, teknoloji, cinsiyet eşitliği ve sağlık temalarında yatırım fonlarıyla sektörlere ürünler sunan İş Portföy, İş Portföy Dijital Oyun Sektörü Karma Fon’u 4 Mayıs 2021’de yatırımcılarla buluşturdu.

İş Portföy Dijital Oyun Sektörü Karma Fon; portföyünün en az yüzde 80’iyle dijital oyun sektöründeki yazılımcılardan platform sağlayıcılarına kadar geniş bir yelpazede, yerli ve yabancı şirketlerin hisse senetlerine ve borçlanma araçlarına yatırım yapacak.

Tevfik Eraslan-İş Portföy Genel Müdürü

Tevfik Eraslan-İş Portföy Genel Müdürü

“2020’DE OYUN SEKTÖRÜNDEN ELDE EDİLEN GELİR 159 MİLYAR DOLAR”
Dijital oyun sektörünün büyüyeceğini ifade eden İş Portföy’ün Genel Müdürü Tevfik Eraslan, konuyu şöyle detaylandırdı: “3 milyara yakın kullanıcıya eriştiği tahmin edilen küresel oyun sektöründen elde edilen gelirlerin 2020 yılında 159 milyar dolar olduğu hesaplanıyor. Bu gelirin yüzde 45’i mobil oyunlardan, yüzde 32’si konsol oyunlarından ve yüzde 23’ü bilgisayar oyunlarından elde edildi. Teknolojik gelişmeler, oyun satışı yapan platformların oyunculara sunduğu kolaylıklar ve akıllı telefonlar üzerinden oyunların her an her yerde geniş kitleler tarafından erişilebilir hale gelmesi sayesinde dijital oyun sektöründen elde edilen gelirlerin önümüzdeki dönemde büyümeye devam etmesi öngörülüyor.”

“TÜRK ŞİRKETLERE DE YATIRIM YAPILACAK”
Türkiye’deki oyun sektöründe yer alan şirketlere de yatırım yapılacağını vurgulayan Eraslan, devamında şunları dile getirdi: “İş Portföy Dijital Oyun Sektörü Karma Fon’un karşılaştırma ölçütünde yer alan Solactive Video Games & Esports Endeksi performansı ile Nasdaq Endeksi ve S&P 500 endeksi karşılaştırıldığında, 2020 yılında Solactive Video Games & Esports Endeksi dolar bazında yüzde 92 getiri sağlarken, Nasdaq Endeksi yüzde 43,6 ve S&P 500 Endeksi yüzde 16,3 getiri sağladı. Fon, izahnamesinde yer alan yatırım kısıtlarını gözeterek Amerika, Japonya, Çin, İsviçre, Singapur başta olmak üzere sektörde büyüme potansiyeli yüksek ülkelerin sermaye piyasası araçlarına yatırım yapacak. Ayrıca, Türkiye piyasalarına kote olan oyun platformu sağlayıcıları, e-spor sponsorluğu yapan şirketler, oyun bilgisayarı distribütörleri fonun yatırım evreni içerisinde yer alacak.”

İş Portföy Dijital Oyun Sektörü Karma Fon; Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu (TEFAS) platformunda işlem görecek ve TEFAS’a üye tüm banka ve aracı kurumlardan alınabilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir