Connect with us

Araştırma ve Raporlar

COVID-19’DA FATURA AĞIR: GELİR KAYBI VE İŞSİZLİK

Avrupa, Asya ve Latin Amerika’daki 21 ülkeden 21 bin kişinin katıldığı BNP Paribas Cardif’in “Kriz Döneminde Sigorta ile Koruma ve Planlama” (Protect & Project Oneself in Times of Crisis) başlıklı anketiyle Covid-19 salgınının etkileri ve gelecek beklentileri ölçümlendi.

 

Sigorta firması BNP Paribas Cardif’in “Kriz Döneminde Sigorta ile Koruma ve Planlama” Anketi; Covid-19 salgınının sadece kimi yeni endişelere yol açmadığını, “günlük yaşam ve gelecek planlarını” da derinden etkilediğini ortaya koydu. Katılımcıların dörtte üçü, salgın yüzünden en az bir ekonomik olumsuzlukla karşılaştığını belirtti.

SALGINA BAĞLI GELİR KAYBI ORANI YÜZDE 67
Türkiye’deki katılımcıların yüzde 67’si salgına bağlı gelir kaybı yaşadığını kaydetti. Yöneltilen soruda yer alan “ücretimde veya gelirimde geçici bir azalma oldu”, “çalışma saatlerimde geçici olarak bir azalma yaşandı”, “ücretimde veya gelirimde kalıcı bir azalma yaşandı”, “geçici işi kaybettim” ve “ iş kaybı” şıklarından en az birine evet dedi.

Cemal Kişmir- BNP Paribas Cardif Türkiye CEO’su 

“SALGIN KRİZİNİN İŞSİZLİK ENDİŞESİNİ BESLEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”
BNP Paribas Cardif Türkiye CEO’su Cemal Kişmir anket sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında “Hem global, hem Avrupa, hem de Türkiye sonuçlarını detaylıca incelediğimizde krizin, özellikle işsizlik riskine dair daha fazla korunma ihtiyacını tetikleyen bir endişeyi beslediğini görüyoruz.” ifadesine yer verdi.

TÜRKLER, SALGININ NE KADAR SÜRECEĞİNDE DAHA İYİMSER
Söz konusu ankette elde edilen bulgulara göre salgının üç yıldan kısa süreceğini inananların oranı Avrupa ülkelerinde yüzde 52, Türkiye’yse yüzde 64. Ankette katılımcılara kredi bağlantılı sigortalar da soruldu. Bu sigortacılık ürününün bilinirlik yüzdesi Türkiye’de 75 iken Avrupa’da 70. İki yıl öncekine kıyasla değişiklik yok.

ANKETİN KÜNYESİ…
4 – 29 Ocak 2021 tarihleri arasındaki anket çalışması 18 yaş ve üzeri bireyleri temsilen hane halkında bankacılık ve sigortacılıkla ilgili kararlardan sorumlu kişileri kapsamakta. Ankete katılan 21 bin kişinin yaş sınırı her ülkeye göre değişiklik göstermekte. Avrupa’da 65 yaş (Türkiye’de 50), Latin Amerika’da 59 ( Peru’da 55) ve Asya’da 55 (Çin’de 50). Her ülkede yaş, cinsiyet ve bölgeye göre temsili örneklem sağlayan kotalar uygulandı. Bazı sorular, Ipsos çevrimiçi tablet, akıllı telefon ve bilgisayar aracılığıyla yanıtlandı. Anket sonuçları cinsiyet, yaş ve bölgeye göre analiz edildi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir