Connect with us

Reel Sektör

“KONTROLMATİK” 3,5 AYDA FABRİKA TAMAMLADI

Elektrik ve elektronik cihazların yedek parça imalatı üreten Salcomp Türkiye’deki ilk yatırımını İstanbul’da gerçekleştiriyor. 26 ülkeye teknoloji ihraç eden Kontrolmatik; Salcomp’un İstanbul’un Avcılar ilçesinde hayata geçen teknoloji yatırımının tüm teknik çözüm sürecini 3.5 ayda tamamladı.

İstanbul Avcılar Ambarlı Limanı yakınlarında 14 bin metrekarelik kapalı bir alanda faaliyet göstermeye başlayan telefon fabrikası ile Salcomp, mavi ve beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Sami Aslanhan-Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı

Sami Aslanhan-Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı

“GEREKLİ TÜM SİSTEMLERİ 3,5 AYDA TAMAMLADIK”
Fabrika’nın tüm sistemlerinin “steril” bir ortamda kurulduğunu ifade eden Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan: “En ufak bir toz tanesi cep telefonlarının bozulmasına sebep oluyor. Bu nedenle fabrikada steril bir ortam oluşturuldu. Tavanlar bütün tozları tutan hepa filtrelerle donatıldı. Söz konusu fabrika için gerekli elektrik, mekanik, HVAC, kompresör ve nitrojen sistemi, akıllı üretim hatlarının kurulumu, dijital fabrika altyapısı (kontrol, haberleşme ve zayıf akım sistemleri) tüm dizayn, mühendislik, tedarik, uygulama, renovasyon ve rehabilitasyon işlerini 3.5 ay gibi bir sürede tamamladık.” dedi.

“YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”
Dünya devlerinin ülkemizde yatırım yapıp istihdam sağlamalarının önemini vurgulayan Aslanhan, önümüzdeki süreçte yatırımlara imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir