Connect with us

Finans & Ekonomi

İŞ MODELİ YATIRIM GETİR’İNCE KISA SÜREDE UNICORN OLDU…

2021 Ocak’ta ikinci yatırım turunu 128 milyon dolarla tamamlayan ve bundan sadece iki ay sonra gerçekleşen üçüncü turda yerli ve yabancı fonlardan 300 milyon dolar yeni yatırımla değerlemesini 2,6 milyar dolara çıkaran Getir; 5,5 yıl kadar kısa bir sürede Unicorn olarak Türk şirketleri arasında bir ilke imza attı.

 

2015 yılında dünyada ilk kez denenen ortalama 10 dakikada market ürünleri teslimat modeliyle faaliyete başlayan Getir, Londra’nın yanı sıra kısa süre içinde Almanya, Fransa ve Hollanda’da hizmete vermeye hazırlanıyor.

2021 yılında iki ayda iki yatırım turunu tamamlayan getir 2,6 milyarlık değerlemesiyle 5,5 yılda Unicorn olmayı başardı. Şirket ocak ayındaki ikinci turda 128, hemen ardından gelen üçüncüsündeyse 300 milyon dolarlık yatırım aldı. Son turda Getir’e en fazla yatırım Silikon Vadisi merkezli Sequoia Capital ile mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global’den yöneldi. Bu tura öncekilere katılan 8 fondan 7’si ilgi de gösterdi.

Nazım Salur-Getir’in Kurucusu

“İŞ MODELİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ”
Getir Kurucusu Nazım Salur: “Dünyada ilk kez ortalama 10 dakikada market ürünleri teslimat modelini Getir ile 2015 yılında başlattık. İş modelimize olan yoğun ilgi nedeniyle geçtiğimiz turun üzerinden henüz 2 ay geçmeden bir tur daha yatırım alma imkanı doğdu. Biz de bunu değerlendirerek 300 milyon dolarlık yeni kaynak yaratarak yurt dışı pazarlarda daha hızlı büyümeye odaklanacağız.” dedi.

SIRADA ALMANYA, FRANSA VE HOLLANDA VAR…
Son yatırımla 2,6 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Türkiye’nin Unicorn’u olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Salur, yurt dışına açılma projelerine ilişkin şu bilgileri aktardı: “Önümüzdeki aylarda Almanya, Fransa ve Hollanda’da da Getir operasyonlarını başlatacağız. Pandeminin kontrol altına alınmasını takiben Brezilya’da da bu iki heceli Türkçe kelimeyi sevdirmeyi arzuluyoruz. Getir’in Unicorn olmasında en önemli katkıyı veren bayilerimizin saha çalışanları olan kurye ve depo görevlilerine kıdeme dayalı olarak dağıtılmak üzere, 25 milyon TL’yi bayilerimiz kanalıyla paylaşacağımızı da belirtmek isterim.”

Getir, ikinci turda sağladığı yatırımların sonrasında ocak ayı sonunda Londra piyasasına hızlı bir giriş yapmıştı. 2021’in ilk yarısında Almanya, Fransa ve Hollanda’da da devreye girmeyi planlıyor.

HANGİ ŞİRKETLERE UNICORN DENİYOR?
En az bir milyar dolar değerlemeye ulaşan girişimlere Unicorn deniliyor. 10 milyar dolar seviyesine erişenler ise Deacorn diye adlandırılıyor. Getir’den önce Peak Games de 1,8 milyar dolar değerlemeyle ilk Unicorn Türk şirketi olmuştu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir