Connect with us

Finans & Ekonomi

İŞ SÜREÇLERİ HIZLA BULUTA TAŞINIYOR…

Şirketlerin yüzde 96’sının en az bir bulut bilişim hizmeti aldığını belirten Teletek Genel Müdürü İlyas Turgut, 400 milyar dolar civarında büyüklüğe sahip bulut bilişim pazarının 2025’e kadar ikiye katlanacağının öngörüldüğünü kaydetti.

 

Bulut bilişimin kullanımı ve önemi; 2020’ye damgasını vuran ve etkisini 2021’de de hız kaybetmeden sürdüren Covid-19 salgını sürecinde daha da arttı. Çoğu şirket iş yapış modelini tamamen değiştirdi.

İlyas Turgut- Teletek Genel Müdürü

BULUT BİLİŞİM GİDEREK YAYGINLAŞIYOR
Firmalara bulut bilişim altyapı hizmeti veren yüzde 100 yerli sermayeli Teletek’in Genel Müdürü İlyas Turgut, şirketleri büyük maliyetlerden kurtardığının altını çizdiği bulut bilişimin giderek yaygınlaştığını belirtti.

2025’E KADAR 800 MİLYAR DOLARLIK BÜYÜKLÜĞE ULAŞACAK
İş süreçlerinin büyük çoğunluğunu salgın döneminde bulut sistemlerine taşıyan şirketlerin yüzde 96’sının en az 1 bulut hizmetinden yararlandığını kaydeden Turgut, son pazar araştırmalarına göre bulut bilişimin 300 ile 400 milyar dolar arasında büyüklüğe ulaştığını, tutarın 2025 yılına kadar ikiye katlanmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Turgut yakın gelecekte bulut bilişimde gerçekleşeceğini tahmin ettiği 4 değişim ve gelişime dair şunları anlattı:

İŞ YÜKÜNÜN YÜZDE 94’Ü BULUT HİZMETLERİNDEN KONTROL EDİLECEK
“Covid-19 salgını sırasında dünya ekonomisini, küresel tedarik zincirlerini ve uzak iş güçlerini destekleyen bulut bilişim, 2021’de artan ölçeklenebilirlik, iş sürekliliği ve maliyet verimliliği arayan şirketler için temel bir hedef olacak. Cisco’nun araştırmasına göre, dünya çapındaki iş yüklerinin yüzde 94’ü önde gelen bulut veri merkezlerince kontrol edilecek.”

HİBRİT BULUT BİLİŞİM 2021’E HAKİM OLACAK
“Şirket içi altyapıyı veya özel bir bulutu genel bulutla birleştiren bir bulut bilişim türü olan hibrit bulutlar; veri ve uygulamaların iki ortam arasında taşınmasına olanak tanıyor. Şu an itibariyle çok sayıda şirket, iş akışlarını ve üretimlerini sürdürmek için hibrit bulut bilişim sistemini kullanıyor. Çok sayıda uzman, 2021 yılında çeşitli şirketlerin hibrit bulut bilişime geçeceğine inanıyor. Hibrit bulut bilişimden elde etmeyi umabileceğiniz birincil ilgi alanları ideal hız, dikkat çekici kontrol ve gelişmiş güvenliktir.”

SANAL BULUT MASAÜSTÜLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK
“Bu, temelde iş istasyonumuzun tüm ortamının, çalıştığımız dizüstü veya masaüstü ekranımıza yönetilen bir bulut hizmeti olarak sunulduğu yerdir. Bu, kuruluşların, çalışanlarının cihazlarında çalışmak için harcadıkları süre için saat başı aboneliklerden yararlanarak donanım güncellemelerinin maliyetini ve yedek teknolojiyi elden çıkarma ihtiyacını ortadan kaldırabileceği anlamına geliyor.”

FELAKET KURTARMA HİZMETLERİ ŞERKETLERNİ ÖNCELİĞİ OLACAK
“Şirketler dijitalleşme yolunu izledikçe kesinti süresinin maliyeti de hızla artıyor. Gartner’in son araştırmasında, IT kesinti sürelerinin her dakikasının 5 bin 600 dolara yakın maliyeti oluşturduğu raporlandı. Bu yüzden şirketlerin felaket kurtarma stratejilerini oluşturma ve gerekli olan hizmetleri kullanmak konusunda öncelikleri artacak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir