Connect with us

Türkiye Gündemi

CEMAL REŞİT REY’DE KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL İKİ KONSER…

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü özel bir programla kutluyor. 8 Mart’a özel düzenlenen “Mozart’ın Kadınları” ve “Anadolu’nun Kadınları” konserleri “CRR Youtube” kanalından müzikseverle buluşacak.

İki konserden oluşan programın birinci gününde “Mozart’ın Kadınları” 7 Mart Pazar akşamı saat 20.00’de ilk gösterimini yapacak. Anadolu’nun Kadınları konseri ise 8 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de yayınlanacak.

ÜNLÜ SOPRANOLAR SESLERİYLE HAYAT VERECEK
Üç ünlü soprano; Ayten Telek, Dilruba Bilgi ve Nazlı Deniz Süren, “Mozart’ın Kadınları” konserinde üç operadan ikişer kadına sesleriyle hayat verecek. Figaro’nın Düğünü, Don Juan ve Sihirli Flüt’ün karakterleri ve bazı uvertürler, konseri Mozart şölenine dönüştürecek. CRR Sanat Yönetmeni Cem Mansur, konser öncesi metin yazarlarıyla birlikte Mozart’ın hikayedeki kadın karakteri müziğiyle “can verme” öyküsünü anlatacak.

“OYALI YAZMA GRUBU” KADINLARIN SESİ OLACAK
Aynı okulda akademik eğitim alan Mercan Erzincan, Devrim Kaya ve Buse Katılmış’ın yöresel halk müziği eserlerini birlikte seslendirebilmek adına kurdukları Oyalı Yazma Grubu; “Anadolu’nun Kadınları” konseri ile Anadolu’nun dört bir yanındaki kadınların duygularını yansıtan eserlerin bir araya geldiği özel bir repertuvar ile izleyici karşısına çıkacak.

Kadınlar Günü özel programı: https://www.youtube.com/channel/UCcB4Qim__HcOKEvmQawHLGQ “CRR Youtube” hesabından yayınlanacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir