Connect with us

Finans & Ekonomi

“43.YAPI FUARI-TURKEYBUILD İSTANBUL” MİMARLARI BULUŞTURACAK…

Uluslararası fuar organizasyonu şirketlerinden Hyve Group, TÜYAP’ta düzenlenecek yılın ilk fuarı için hazırlıklarını sürdürüyor. 01 – 04 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleşecek 43’üncü Yapı Fuarı – TurkeyBuild Istanbul’da; kamu, özel sektör ve akademik yapı arasında etkileşim ve bilgi alışverişi sağlanarak, iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu bir platform hazırlanacak.

Sektörün trendlerinin belirleneceği, güncel yapı teknolojilerinin ve ürünlerinin tanıtılacağı 43’üncü Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’da bu yıl üçüncüsü organize edilecek “Mimari Ustalık Sınıfları” etkinliğiyle inşaat sektörü mercek altına alınacak.

MİMAR-MÜHENDİSLERİN SUNUMLARI YAYINLANACAK
“İklim, Çevre ve Dijital Üretim” ile “Salgınlar ve Dirençli Kamusal Alanlar” konularının masaya yatırılacağı “Mimari Ustalık Sınıfları” etkinliği sırasında; bir yandan fuardaki stantlar ziyaret edilirken diğer mimar-mühendislerin sunumları yayınlanacak. Mimari Ustalık Sınıfları’ndan birine veya tümüne kayıt yaptıran katılımcılar, 2 ve 3 Nisan tarihlerinde fuar alanında toplam 6 standı ziyaret edebilecek.

MİMARİ ÇERÇEVEDE İKLİM KRİZİ ELE ALINACAK
2 Nisan’da “YAPI Masterclass / İklim, Çevre ve Dijital Üretim” temasıyla düzenlenecek etkinliğe Mimar Salih Küçüktuna, İnşaat Mühendisi Ümit Özkan ve Mimar Volkan Taşkın katılacak. Salih Küçüktuna, sayısal tasarım denemeleri ile “yenilikçi süreçleri” yapı üretimine dahil ediş biçimini aktaracak. İnşaat Mühendisi Ümit Özkan ise “projeleri hayata geçirme” pratikleri üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Usta isimler ayrıca son dönem kamuoyunu yakından ilgilendiren konuların başında gelen “iklim krizini” ele alarak “çevre ve mimarlık ilişkisi ile yeni nesil tasarlama ve üretim pratikleri” üzerine deneyimleri paylaşacak.

“SALGIN VE DİRENÇLİ KAMUSAL ALANLAR” KONUŞULACAK
3 Nisan’daki “YAPI Masterclass / Peyzaj ve Aydınlatma Tasarımı” etkinliğine; Mimar Deniz Aslan, Mimar ve Mimari Aydınlatma Tasarımcısı Nergiz Arifoğlu ile Mimar Samim Magriso konuk olacak. DS Mimarlık’ın kurucuları Sevim Aslan ve Deniz Aslan ile aydınlatma tasarımcısı Nergiz Arifoğu, peyzaj tasarımı ve aydınlatmanın “peyzaj alanlarının deneyimlenmesine” getirdiği açılım üzerine konuşacak. Covid-19 sürecinde açık ve kapalı ortamlarda yaşanan değişimler “dirençli kamusal alanların işlevlendirme ve malzeme desteği ile nasıl kurgulanabileceği” başlığıyla değerlendirilecek.

FUAR BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
Her gün için 15 katılımcıyla sınırlandırılan etkinliklere başvuru için, Yapı Fuarı – TurkeyBuild Istanbul 2021’e ücretsiz online davetiye alınması gerekecek.

“Yapı Masterclass Kayıt Talebi” başlıklı eposta ile [email protected] adresine aşağıdaki bilgiler gönderilecek:
-Yapı Fuarı ziyaretçi kartınızın dijital kopyası
-Özgeçmiş (meslek/eğitim, firma/okul, görev/lisansüstü eğitim derecesi bilgileri ile)
-Katılmak istenilen mimari ustalık sınıfı gününün belirtilmesi
-Neden bu sınıfa katılmak istediğinize dair kısa bir açıklama yazısı

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir