Connect with us

Gündem

XIAOMI’DEN TÜRKİYE’DE 30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM…

Teknolojide öncü şirketlerden Xiaomi, 30 milyon dolar yatırım maliyetli İstanbul-Avcılar’daki fabrikayla Türkiye’de üretime başlayacak. 

Xiaomi, 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de akıllı telefon üretimine başlayacak. Marka bu yatırımıyla yaklaşık 2000 kişiye istihdam sağlayacak. Salcomp iş birliğiyle hayata geçirilecek fabrika, yıllık 5 milyon telefon üretebilecek.

Usher Liu-Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü

Usher Liu-Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü

“ÖNCELİĞİMİZ: BULUNDUĞUMUZ BÖLGEYE KATMA DEĞER”
Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu, üretim yaptıkları her bölgede “katma değer” oluşturmak istediklerini söyledi: “En önemli önceliğimiz bulunduğumuz her bölgede katma değer yaratarak o bölgenin yerel bir parçası haline gelmek. Bu sebeple Türkiye’nin üretim yapacağımız dördüncü ülke olmasından dolayı çok mutluyuz. Bizim için en değerli pazarlardan Türkiye’de de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek çalışmalarımızı her zaman bir adım öteye taşımayı arzu ediyoruz. Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye’de üretime başlayacağımız için mutluyuz.”

 

David Chang-Salcomp Avrupa Direktörü

David Chang-Salcomp Avrupa Direktörü

“TÜRKİYE’YE YENİ TEKNOLOJİLER KAZANDIRACAĞIZ”
Türkiye’ye yeni teknolojiler kazandırabilmek ve Türk üreticiyi pazarda öne çıkarmak için çalıştıklarını ifade eden Salcomp Avrupa Direktörü David Chang: “Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu yatırım hepimiz için bir başlangıç. Bu topraklarda daha büyük işlerin altına imza atacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir