Connect with us

Araştırma ve Raporlar

MOBİL OYUNLAR “295,6 MİLYON DOLAR” KAZANDIRDI

Mobil oyun ilgisi girişimcilerin yüzünü güldürdü. Mobil uygulama harcamalarında oyun kategorisinde rekor kırılarak 295,6 milyon dolar gelir elde edildi.

Uygulama analizi firmalarından Sensor Tower verilerine göre, tüm dünyadaki Android ve iOS kullanıcıları bir günde yaklaşık 407 milyon dolar harcadı. Mobil oyun dışında dünya çapında 4,7 milyon dolar salayan en kazançlı uygulama ise TikTok oldu.

UYGULAMA HARCAMALARI 407 MİLYON DOLARA ULAŞTI
Uygulama harcamalarının 407 milyon dolara ulaştığı yılbaşında; geçen yıla kıyasla yüzde 35 artış yaşandı. Yine yılbaşında tüketiciler, oyun dışı uygulamalara 112 milyon dolar harcayarak bir önceki yılki 70,5 milyon dolardan yüzde 59 fazla ödemiş oldu.

Mesut Şenel-IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu

Mesut Şenel-IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu

“GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ”
IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, mobil oyun ve uygulama sektörüne girmeyi planlayan girişimcileri desteklediklerini söyledi: “Mobil bir dünyada yaşıyoruz. Eğlence de dahil birçok ihtiyaç için de mobil cihazları kullanıyoruz. Ticaret Bakanlığı, oyun ve uygulama sektörüne adım atmak isteyen girişimcileri yazılım lisans satın alma-kiralama, istihdam, reklam, tanıtım ve pazarlama, komisyon gideri konularında destekliyor. Biz de iş fikrini ticarileştirmek isteyen girişimcilere sunduğumuz hizmetlerle yardımcı oluyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir