Connect with us

Türkiye Gündemi

“ÇOBANBEY, ÜRETİMDE TÜRKİYE’Yİ DESTEKLİYOR”

Türkiye’nin ayakkabı üreticilerini uluslararası pazarla buluşturan Gapshoes Ayakkabı Fuarı, Gaziantep’de başladı. 29 Ocak’a kadar sürecek fuarda Türk üreticilerin yanı sıra DAEŞ işgalinden “Fırat Kalkanı Operasyonu” ile kurtulan Çobanbey ayakkabı üreticileri de yer aldı.

Ortadoğu’nun en büyük ayakkabı fuarı Gapshoes, Gaziantep’de ziyaretçilerine kapılarını açtı. Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin İsa, fuara katılan “Çobanbey ayakkabı üreticilerinin” ürünlerini tanıtmasının yanı sıra; Türk üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik ortaklıklar kurulduğunu ifade etti.

Hüseyin İsa-Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı

Hüseyin İsa-Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı

“GEÇTĞİMİZ YIL ORTADOĞU PAZARINDAYDIK”
İsa, DAEŞ kontrolünden kurtulduktan sonra bölgede hayatın değiştiğini vurguladı: “Çobanbey’de bugün 60 binin üzerinde insan yaşıyor. Bölge bir üretim üssü haline geldi. Hem işçilik maliyetlerinin düşük olması hem de Türkiye’ye yakın konumumuz nedeniyle Ortadoğu pazarlarına kolaylıkla ulaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl 3,5 milyon çift ayakkabı üreterek başta Irak olmak üzere Orta doğu pazarında yer aldık.”

“15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”
İsa, 15 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi: “Ticaret ve sanayi odamızın, yerel meclisimizle birlikte öz kaynaklarımızı kullanarak başlattığı OSB projemizle 205 bin metrekarelik alanda 850 imalathane açmayı planlıyoruz. Projemizin hayata geçmesiyle doğrudan 15 bin kişiye istihdam sağlamayı, 75 bin kişiye ise gelir kapısı olmayı hedefliyoruz.”

“ORTADOĞU’NUN EN HIZLI GELİŞEN SANAYİ BÖLGELERİNDEN BİRİ OLACAĞIZ”
Temeli atılan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesiyle ayakkabı ve malzemeleri başta olmak üzere; birçok farklı sektöre yönelik imalathaneler kurulacağını belirten İsa, “Bölgeyi, Ortadoğu’nun en hızlı gelişen sanayi bölgelerinden biri haline getireceğiz.” dedi.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİ VE TÜRK ÜRETİCİLERİ DESTEKLİYORUZ”
İsa, Çobanbey’deki 450 ayakkabı imalathanesinin tamamının Türkiye ile çalıştığının altını çizdi: “Üretimde hammaddemizi Türkiye’den sağlıyoruz. Türkiye’deki büyük üreticilerle anlaşmalar yaparak üretimlerinin bir bölümünü üstleniyor ve böylece maliyetlerini düşürüyoruz. Türk ürünleri kalitesi ve fiyat avantajıyla Ortadoğu pazarında daha kolay yer buluyor. Gapshoes gibi fuarlar sayesinde hem iş ortaklarımızla hem de Ortadoğulu tüccarlarla bir araya gelebiliyoruz.”

Fuarla ilgili bilgi almak için: http://www.akort.com/fuar-takvimi.html sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir