Connect with us

Gündem

TÜRKİYE YASTA… DOĞU ANADOLU FAY HATTI’NDA 7,7’LİK VE 7,6’LIK İKİ DEPREM…

Türkiye, tarihinin en büyük deprem afetlerinden biriyle karşı karşıya. Doğu Anadolu Fay Hattı’nda 6 Şubat 2023’te biri saat 04.17’de 7,7, diğeri de 13.24’te 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bazıları 6’yı aşan büyüklükteki artçı sarsıntıların günlerce sürebileceği açıklandı. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi gerektiği belirtildi. 

 

6 Şubat 2023 günü sabaha karşı saat 04.17’de Doğu Anadolu Fay Hattı’nda merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı gün içinde yine Kahramanmaraş’a bağlı Elbistan’da 13,24’te 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Art arda birbirinden bağımsız bu büyüklükte iki bağımsız deprem oluşmasının pek görülen durum olmadığını kaydedildi.

10’DAN FAZLA İLDE CİDDİ BOYUTTA HİSSEDİLDİ…
10’u aşan ilde ciddi boyutta hissedilen deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıma sebep oldu. Büyüklüğü 5’i aşan, bazıları 7’ye yaklaşan çok sayıda artı sarsıntı oldu. Artçıların günlerce devam edebileceği, kesinlikle hasarlı binalara girilmemesi gerektiği belertildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) açıklamayı gerçekleştirdiği ana kadar elde edilen bilgilere göre, 912 kişinin vefat ettiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını ve enkaz altından da 2 bin 470 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Deprem, güneydeki komşumuz Suriye’de de yıkıma ve can kaybına sebep oldu.

Türkiye’deki bütün okullar, 13 Şubat tarihine kadar tatil edildi.

 

DEPREM SEBEPLİ YIKIM VE CAN KAYIPLARINI NASIL EN AZA İNDİREBİLİRİZ?

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir