Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’DE DATA KULLANIMI 186 GB’I GEÇTİ…

Türkiye’de data kullanımı arttı. Türk Telekom’un sabit internet abonelerinin 2020 yılı abone başı aylık ortalama data kullanımı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 44 artışla 186,57 GB olarak kaydedildi.

Türkiye genelinde Türk Telekom kullanıcılarının aylık ortalama “upload” yani yükleme hacmi ise; abone başına 9,29 GB’dan yüzde 55 artışla 14,38 GB’a yükseldi.

DATA KULLANIMINDA EN ÇOK ARTIŞ İSTANBUL’DA
Türkiye’nin abone başı data kullanımı haritasında İstanbul, Malatya, Manisa, Muğla ve Adıyaman’daki artış dikkat çekti. Bu kapsamda geçen yıla oranla abone başı aylık ortalama data kullanımı en çok; yüzde 49 ile İstanbul, Manisa, Muğla ve Malatya, yüzde 48 ile Adıyaman’da arttı. Abone başına aylık ortalama en çok data tüketiminde ise 257,44 GB ile Şırnak kayıtlara geçti.

Ümit Önal-Türk Telekom CEO’su

“YOĞUN DATA TALEBİNİ KARŞILADIK”
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, data talebini karşıladıklarını ifade etti: “Geçtiğimiz yıl özellikle evden çalışma ve uzaktan eğitim Türkiye’nin data kullanımını artırdı. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlar ve güçlü altyapımız sonucunda; abonelerimizden gelen yoğun data kullanım talebini başarılı bir şekilde karşıladık. Bu nedenle Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi olmanın verdiği sorumluluk ile her koşulda ülkemizin iletişim ihtiyaçlarını en hızlı ve kesintisiz şekilde karşılamaya devam edeceğiz.”

 

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir