Connect with us

Finans & Ekonomi

PANDEMİ DÖNEMİNDE OTOMOTİV SEKTÖRÜ…

Her ay farklı sektörün ele alındığı “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliğinin 3’üncüsünde “pandemi ve otomotiv sektörü” konuşuldu. Programın moderatörlüğünü Emre Özpeynirci yaptı. Honda Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, AKO Grup CFO’su Furkan Yazgan ve Dinamik Otomotiv Mali İşler Direktörü Hüseyin Küçük tabloyu değerlendirdi. 

 

Findeks Youtube kanalında canlı yayınlanan webinarda, pandemiye dönüşen “Covid-19 salgını sürecinin
otomotiv sektörüne nasıl yansıdığı anlatıldı. Sektörün yaşadığı dönüşüm; bayiler, tedarikçiler, yetkili satıcılar ve servisler kapsamındaki eko sistem dile getirildi. Findeks’in sunduğu hizmetlerin kullanımı ve alacak risk yönetimi hakkındaki gözlem, tespit ve görüşler açıklandı.

Bülent Kılıçer-Honda Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı

“PANDEMİDEN SONRAKİ YILLAR İÇİN KAFALARDA BÜYÜK SORU İŞARETLERİ…”
Honda Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, pandeminin etkisi altında geçen 2020’nin unutulmayacak olağanüstülükte bir yıl olduğunu belirtti.

Kılıçer, “Covid-19’la mücadele edilirken “ekonomiden sosyal hayata, iş yapış şekillerinden alışkanlıklara kadar” önemli değişiklikler meydana geldiğinin altını çizdi.

Kılıçer “birçok sektör daralırken, otomobil ve hafif ticari pazarı yüzde 61 artarak, 773 bin 788 adetle tamamlandı” istatistiğini paylaştı. Ancak öne çekilen talebin, pandeminin devam riskinin ve pazarda beklenen büyük dönüşümün sonraki yıllar için soru işaretleri bıraktığına dikkat çekti. Bu süreçte, eldeki enstrümanları çok iyi kullanmak ve bilgi paylaşımını artırarak riskleri yönetmek gerektiğini belirtti.

Furkan Yazgan-AKO Grup CFO’su 

“RİSK VE ALACAK TAKİBİ MAKRODAN MİKRO BOYUTA EVRİLİYOR”
AKO Grup CFO’su Furkan Yazgan, sektör yapısal bir değişim süreci geçirirken, öngörülemeyen finansal koşullara karşın risk ve alacak takibinin makro boyuttan mikro boyuta evrildiğine işaret etti. Bu değişim ikliminde teknolojik gelişmelerin de yardımıyla risk ve alacak takibinin anlık ve objektif kriterlere göre yapılabilmesinin mümkün hale geldiğini söyledi. “Öngörülemeyen finansal koşullara karşın risk ve alacak takibinin makro boyuttan mikro boyuta indirgendiği günümüz dünyasında” Findeks’in “güvenilir ve objektif bir bakış açısı ile bu alanda büyük bir eksikliği doldurduğunu” kaydetti.

Hüseyin Küçük-Dinamik Otomotiv Mali İşler Direktörü

“PANDEMİDE DİJİTALLEŞMENİN RİSK YÖNETİMİNDEKİ ÖNEMİNİ DE GÖRDÜK”
Dinamik Otomotiv Mali İşler Direktörü Hüseyin Küçük ise otomotiv endüstrisinin “iç piyasa dinamizmi ve ihracat liderliğiyle”  2020’de de Türkiye’nin en önemli sektörü olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Küçük, “Otomobil satışları, 2020 yılı on aylık dönemde geçen yıla göre yüzde 73,1 oranında artarak 465 bin 31 adet olurken, hafif ticari araç pazarı da yüzde 99,7 artarak 123 bin 323 adede ulaştı.” bilgisini aktardı.

“Rakamlara olumsuz yansımasa bile 2020 herkesin ‘geçsin artık’ dediği bir yıl oldu. Her alanda olduğu gibi, alacak riski yönetiminde de dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu 2020 yılını yaşayarak gördük.” diyen Küçük, Findeks’i “yaptığı çalışmalarla önemli bir iş ortağı.” ifadesiyle niteledi.

Programın tamamı https://www.youtube.com/watch?v=ynOF6c0Me8w adresinde.

FINDEKS NEDİR?
Findeks , “bireylere ve reel sektöre yönelik tasarlanan bir finansal hizmet platformu. Türkiye’nin önde gelen 9 bankasının ortaklığıyla kurulan Kredi Kayıt Bürosu tarafından 2014 yılında hayata geçirildi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir