Connect with us

Türkiye Gündemi

ARÇELİK, DÜNYANIN “EN ETKİLİ” 150 ŞİRKETİNDEN BİRİ…

Arçelik, dünyanın ilk sürdürülebilir iş ve liderlik dergisi Real Leaders’ın çevreye ve topluma en fazla katkı yapan şirketlerin sıralandığı “Top 150 Impact Companies” listesinde 13’üncü sırada yer aldı. Listede “etki odaklı” ilk 150 şirket belirlenirken, toplumsal ve çevresel sorunlara çözüm sunacak ürün ve hizmet geliştirenler değerlendirmeye tabi tutuluyor.

Dünyanın sürdürülebilirlik alanındaki ilk iş ve liderlik dergisi “Real Leaders”, toplum sorunlarına çözüm geliştirmeye yardımcı olmak için, iş dünyasına ve liderlere ilham vermeyi amaçlıyor. Dergide Arçelik’le ilgili değerlendirmede; “karbon emisyon azaltımları, üretimde su ve enerji tasarrufları, atık azaltımı, enerji verimli çevre dostu teknolojilerinin yanı sıra çocuk obezitesi, gıda israfı ve açlık ile mücadele için sürdürdüğü sosyal sorumluluk projelerinin” dikkate alındığı açıklandı.

DOW JONES SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ’NE GİREN İLK TÜRK ŞİRKETİ
Arçelik, dünyanın en büyük şirketlerinin sürdürülebilirlik performasını değerlendiren Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde iki sene üst üste Dayanıklı Ev Aletleri Endüstri Lideri seçilirken, endekse 4 sene üst üste giren ilk ve tek Türk sanayi şirketi oldu.

BİST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ’NDE YEDİ DEFA YER ALDI
Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik alanında en iyi performans gösteren şirketlerin yer aldığı BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde de üst üste yedi kez yer aldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SU GÜVENLİĞİNDE “A-” PUAN
Şirket; sürdürülebilirlik çalışmalarıyla  dünyanın en prestijli çevre koruma girişimlerinden Karbon Saydamlık Projesi’nce (CDP) 2020’de İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programlarında “A-” derecesiyle ödüllendirildi.

Hakan Bulgurlu-Arçelik CEO’su

“BM SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARIYLA UYUMLU HEDEFLER BELİRLEDİK”
Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, geleceğe yönelik hedefleri saptarken Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı esas aldıklarını belirtti: “Geleceği iyileştiren teknolojiler geliştirerek sektör liderliğimizi pekiştirirken sürdürülebilirliği bir yaşam tarzı haline getirebilmek için dijital hanelerin çözüm ortağı olmayı hedefiyle ilerliyoruz. Geleceğe, gezegenimize, insanların ihtiyaçlarına ve işimize odaklanarak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu 2030 sürdürülebilirlik hedeflerimizi belirledik.”

“DÜNYANIN ÖNDE GELEN ŞİRKETLERİ ARASINDA YER ALMAK BİZİ CESARETLENDİRİYOR”
Bulgurlu, sürdürülebilirlik alanında önemli görülen Real Leaders dergisinin belirlediği ‘Top 150 Impact Companies of 2021’ listesinde 13’üncü sırada yer almalarının; “daha iddialı” hedefler belirlemek için “cesaretlendirdiğini” ifade etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir